Türkiye’nin önemli üretim kollarından birisi olan, hatta dünya devleri ile yarış içinde bulunan İnegöl mobilya sektörünün bazı kalemlerde tedarik sorunu yaşaması üzerine AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel devreye girdi. Gürel, cam ve ayna konusunda yaşanan tedarik sorununu çözmek için Şişecam’ı ziyaret etti, İnegöl için söz aldı.

Bilindiği üzere İnegöl ilçesinin mobilya temsilcileri MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel, MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, İnegöl Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İMOTİM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yaran, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’in girişimleri ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı ziyaret etmişti. Sektörün ihtiyaç duyduğu cam, ayna, MDF gibi kalemlerde yaşanan tedarik sorunu gündeme gelmiş, bu sorunun çözülmesi için girişimler başlatılmıştı.

Vekil Gürel, Ak Parti Grup toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile istişare etmiş, hemen sonrasında hafta içi yaptığı görüşmeler neticesinde İnegöl mobilya sektörünün MDF sıkıntısını çözüme kavuşturmuştu. TBMM çalışmaları bitiminde soluğu İstanbul’da alan Gürel, İnegöl cam tasarımcılarını temsilen Beytaş Cam Sahibi ve Müsiad Başkanı Mehmet Döngel ve önceki dönem Müsiad Başkanı Zeki Kavas ile birlikte Şişecam Genel Müdürü Ahmet Kırman’ı ziyaret etti.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan Vekil Gürel, Şişecam’ın İnegöl özelinde cam tedariki konusunda yardımcı olacağını belirterek “Mobilya sektörünün değişen modelleri ve çeşitliğin artmasından sonra talepleri büyüyen Pazar dolayısı ile cam ihtiyacının kalıcı çözümü için İnegöl’e bayilik verilmesini talep ettik. Sağ olsunlar hem cam tedariki noktasında hem de bayilik konusunda destek olacakları sözünü aldık. Hafta içi sektör temsilcileri tarafından bana ulaştırılan MDF sorununu çözmüştük, bugün de inşallah bu Şişecam ziyaretiyle cam ve cam ürünleri tedarik konusu da çözüme kavuştu. İnegöl mobilya sektörü ve diğer üretim sahalarında görev yapan herkesin taleplerini makul ve makbul ölçüde bütün gayretimizi ortaya koyarak çözmeye çalışacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim