İnegöl mobilyasının

İnegöl mobilyasının dünya pazarlarında daha etkin tanıtımı için, “İnegöl Mobilyası Tanıtım Grubu” adıyla bir oluşum gerçekleştirildi. Oluşumun Başkanlığını İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Meclis üyesi Ahmet Güleç, Genel Sekreterliği ise İTSO Genel Koordinatörü Mustafa Şentürk yapacaklar.

Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olan İnegöl’de yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları ile sektör temsilcilerinin girişimleri olumlu sonuç verdi. İnegöl mobilyasının hedef pazarlarda daha etkin tanıtılması ve sektörün yapılanma sorunlarına tek elden çözüm üretilmesi amacıyla bir süredir devam eden çalışmalar sonrasında “İnegöl Mobilyası Tanıtım Grubu” adıyla bir oluşuma gidildi.

Yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl’de yaklaşık bir asırdır mobilya üretildiğini belirtti. Mobilyanın İnegöl’ün lokomotif sektörü olduğunu vurgulayan Metin Anıl, “İnegöl’de müteşebbis bir ruh hâkimdir. Türkiye’nin ilk ilçe Organize Sanayi Bölgesi kurulan İnegöl, bugün 1 milyar dolarlık dış ticaret gerçekleştiren ve ihracatı 10 yıldır fazla veren örnek bir üretim merkezidir” diye konuştu. Mobilya sektörünün katma değerinin çok yüksek olduğunu belirten Metin Anıl, İnegöl ekonomisinin bel kemiği olan mobilya sektörünün önünü açmak için bütün kurumların ortak bir çaba içinde olduğunu da vurguladı. İnegöl Belediyesi ile İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın mobilya sektörünün önünü açmak için gayretli çalışmalara yıllardır imza attığını ve Mobilyacılar Odası’nın da bu çalışmalara katkılar koyduğunu dile getiren Metin Anıl, “Hep birlikte hareket ederek mobilya sektörünün önünü açmayı hedefliyoruz. Söz ettiğim birliktelik İnegöl’de yıllardır profesyonel bir anlayış ile yapılan mobilya fuarları ve sonuç aşamasına gelen Mobilya İhtisas OSB’de çok net görülebiliyor” dedi.

Dünya üzerinde üretim ve ticaretin hızla küreselleştiğini ve bütün dünyanın ortak pazar haline geldiğine dikkat çeken Anıl, bu nedenle bütün sektörlerin yeni dengelere uyum göstermesi gerektiğini ifade etti. Anıl yıllar önce, “İnegöl Türkiye’nin mobilya başkenti olacak” dediklerini hatırlatarak şunları söyledi: “Bu hedefi koyarken işimizin zor olduğunu biliyorduk. Yıllardır bu hedef için ortak bir mücadele verdik. İnegöl Belediyesi mobilya sektörünün gelişmesi için her türlü çabayı gösterdi. Sektördeki kuruluşlarımız bu hedefe koştular. Şimdi koyduğumuz hedefe en yakın mesafedeyiz. Ama bundan sonrasında daha profesyonel bir anlayış ile hareket etmeliyiz. Bir süredir bunu nasıl yapacağımızı tartışıyorduk. Üst üste toplantılar yaptık. Sonunda da İnegöl Mobilyası Tanıtım Grubu resmen kuruldu.”

Başkan Metin Anıl açıklamasında, kısa süre önce İnegöl Belediyesi Encümen Salonu’nda Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Mobilyacılar Odası Başkanı Hamdi İdil ile sektörle ilgili kuruluşların temsilcilerinin katıldığı bir toplantı yapıldığını, bu toplantıda da “İnegöl Mobilyası Tanıtım Grubu” oluşturulmasını karar verildiğini söyledi. Anıl, bu oluşumun resmi hüviyet kazanıncaya kadarki sekretaryasını ise İTSO’nun yürütmesine karar verildiğini belirterek ayrıca şu bilgileri verdi: “Belediye Başkanımız Alinur Aktaş bu yapılanmanın İTSO çatısı altında olgunlaştırılmasının daha doğru olacağını ve gereken bütün desteği de İnegöl Belediyesi olarak vereceklerini belirttiler. İTSO İnegöl’ün ortak fayda kuruluşu olarak bu görevi üstlenmiştir. Toplantı sonrasında gerekli görevlendirmeleri yaptık. Sektörde başarılı bir işadamı olan Meclis üyemiz işadamı Ahmet Güleç bu oluşumun başkanlığına getirdik. Odamızın genel Koordinatörü Mustafa Şentürk’ü de oluşumun Genel Sekreteri yaptık. Şimdi diğer görevlendirmeler yapılıyor. Kısa bir süre sonra görev verdiğimiz arkadaşlarımız ilk resmi toplantılarını yapacaklar ve çalışma yöntemlerini belirleyecekler.”

Metin Anıl, İnegöl Mobilyası Tanıtım Grubu’nun yapacağı toplantılarda bir çalışma takvimi oluşturulacağını ve çalışma yöntemlerinin belirleneceğini ve bütçenin de buna göre şekillendirileceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim