AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel yaptığı açıklamada, İTSO'nun hazırladığı proje ile İnegöl Mobilyasının sınıf atlayacağının altını çizdi.

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Mobilyasının başlı başına bir marka değeri olduğunu vurgulayarak “Bunu bir güvence altına alınması gerekiyordu. Konuyla alakalı sağolsun arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar ve BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek bu projeyle artık İnegöl Mobilyası sadece bir marka değil aynı zamanda bir standardın adı olacak. Yani burada kontrolsüz ve niteliksiz üretim için “merdiven altı” diye malum bir tabir vardır onu kullanmak istemiyorum ancak şu ifade amacımızı ortaya koymak adına belki daha doğru olacaktır; artık hiç kimse kafasına göre mobilya üretip bunu da İnegöl Mobilyası olarak pazarlayamayacak. Bu işin standardı belirlenecek ve markamız koruma altına alınacak. Buna ihtiyaç duyulmasının en önemli nedenlerinden biri mobilya ihracatında söz sahibi olmamız ve bu doğrultuda artık devler liginde olması hasebiyle İnegöl Mobilyasının sektörel değerinin yanı sıra marka ve pazarda güvenilirlik, disiplin ve kontrollü üretim hedefleniyor” diye konuştu.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) iş birliğinde hazırlanan projenin bütçesi 12 milyon 800 bin lira olarak hesaplandı.

1 yıldır hazırlanan projede uygulama esaslarına değinen Gürel “Bir kontrol mekanizması olacak ve tasarım sürecinden üretime çeşitli aşamalardan geçen İnegöl Mobilyasının her safhasını gözetim altına alan, bu süreçlerin işleyişini kontrol eden bir mekanizma olacak. Teknik detayları arkadaşlarımız kamuoyuyla paylaşacaktır. Garanti belgesi veren firmalar aracılığı ile yürütülecek süreç sonunda bu markaya gerçek manada değer katan üretimler desteklenecek ve İnegöl Mobilyası etiketi bu üreticilere verilecek. Dolayısı ile gerek tedarikçiler, gerek üreticiler gerek alıcılar gönül rahatlığı içinde mobilya alırken hiçbir tereddütte mahal kalmadan İnegöl Mobilyasının alım-satım ve kullanım süreçlerine dahil olacaklar. Biz İnegöl Mobilyasının kalitesinin, işçiliğinin ve aynı zamanda emek verenlerin alın terinin, emeğinin bu şekilde heba olmayacağını düşünüyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyor, sürecin mobilya sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim