Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette, İnegöl Mobilya Fuarı ile ilgili değerlendirmenin yanı sıra, yeni yapılacak olan fuar alanıyla ilgili de karşılıklı fikir alışverişi ve istişarede bulunuldu.

İNEGÖL MOBİLYASININ ÖNÜNÜ AÇACAK BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTI

3. kez İnegöl Belediye Başkanlığına seçilmesinden dolayı Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı tebrik eden İMOS Başkanı Mustafa Akyol, Belediye Başkanı Aktaş’ın, İnegöl mobilyasına ve mobilyacılara olan katkı ve desteklerinin övgüye mazhar olduğunu söyleyerek, “Kendileri de zaten mobilyadan gelen birisi olduğu için, bizi, bizim ihtiyaçlarımızı, en az bizler kadar iyi biliyor. Bundan dolayıdır ki, İnegöl Mobilyasının önünü açacak oldukça büyük işlere imza attı” şeklinde konuştu.

İNEGÖL MOBİLYA İHRACATININ % 60'INI İMOS ÜYELERİ YAPIYOR

İnegöl mobilya sektörünün ürettiği katma değerin dikkat çekici olduğunu kaydeden Başkan Mustafa Akyol, “İnegöl mobilya ihracatının % 60'ını İMOS üyeleri gerçekleştiriyor. Sizlerin de desteğiyle yürüttüğümüz önemli projeler ve diğer çalışmalarla, ülke ekonomisine yaptığımız katkıyı daha da büyüteceğiz" ifadelerinde bulundu.

DEĞİŞİMİNDE İMOS’UN KATKISI BÜYÜK

Ziyaretten dolayı memnunluğunu dile getiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, İMOS’un, 'İnegöl Mobilyası' markasının daha da güçlenmesi ve sektörün ticaret hacminin arttırılması için çeşitli projeler yürüttüğünü, İnegöl’ün mobilya sektöründeki liderliğiyle de ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, “İnegöl Mobilyası’nın gelişiminde ve değişiminde İMOS’un katkısı büyük" şeklinde konuştu.

BURSA-ANKARA KARAYOLU ÜZERİNE YENİ FUAR ALANI

2014 ve 2015 yılı fuarlarının mevcut yerde, 2016 fuarlarının ise yeni fuar alanında yapılacağına değinen Başkan Aktaş, “Ben bu kanaatimi Büyükşehir Belediye Başkanımıza detaylı şekilde, hem İtalya’da hem de burada fuar öncesinde ilettim. Kendileri gerekli desteği vereceklerini açık ve net ifade ettiler. Bizler, mobilyacı arkadaşlarımızla birlikte ortaklaşa süreci belirleyeceğiz. Biz şehir olarak fuara giriyoruz. Bursa-Ankara karayolu üzerindeki yeni fuar alanında, daha üst düzey fuarlar icra etmeyi amaçlıyoruz” diyerek, İnegöl Mobilyasının gelişmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

İnegöl'ün ve mobilya sektörünün gelişimi için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceklerini kaydeden Aktaş, MODEF’in başarılı bir fuar organizasyonu olduğunu, bundan sonra ise, Büyükşehir ile İnegöl'ün sinerjisini birleştirerek, kent ekonomisini daha da büyütebileceklerini söyledi.

 

Editör: TE Bilişim