23 Nisan Ulusal Egem

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, dün İlköğretim Okulu öğrencileri Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarında bir müddet oturarak, temsili olarak İnegöl’ü yönettiler. Minik yöneticiler, oturdukları makamlardaki davranışlarıyla gelecek için umut vaat ettiler. Öğrenciler, okul müdürleri nezaretinde makamlara giderek, görevlerini icra etti.
Dün ilk devir teslim saat 09.00'da Garnizon Komutanı Mehmet Terzi'nin makamında gerçekleşti.
İkinci devir teslim ise saat 09.30'da Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın makamında yapıldı. Başkan Aktaş, makamını bir süre Gazipaşa İlköğretim Okulu 8/B sınıfı öğrencisi Sümeyye Asa'ya devretti.
HAYVANAT BAHÇESİ İSTİYORUM
Sembolik olarak Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Sümeyye Asa, “İnegöl Belediye Başkanı olarak öncelikle çocuklarımız için bazı şeyler yapmak istiyorum. Çocuklarımız sabahtan akşama kadar okuldalar. Oyun oynamaları ve spor yapmaları için gerekli alanlar yok. Onlar için yeni oyun ve spor alanları oluşturulmasını istiyorum. Çevremizin artık daha temiz olmasını istiyorum. İnegöl halkının da bu konulara dikkat etmesini istiyorum. İnegöl'ün çevresinde her türlü etkinliğin yapılabileceği alanların olmasını istiyorum. Hayvanat bahçelerinin, yüzme havuzlarının olabileceği, insanların stres atabileceği yerlerin olmasını istiyorum. Yeni İnegöl TOKİ bölgesine biraz daha ormanlık alan oluşturulmasını istiyorum. Çünkü İnegöl'ün içinde yeşil alan ve ağaçların yoğun olduğu bölgeler yok.  İnegöl'ün içi binalarla dolu. Bunların seneye yapılmış olduğunu görmek istiyorum" dedi.
ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYE EDEN TEK MİLLETİZ
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklarımıza koltuklarımızı devrediyoruz. Bugün de Belediye Başkanlığı koltuğunda Gazipaşa İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi Sümeyye Asa oturuyor. Ona ve arkadaşlarına bundan sonraki eğitim hayatlarına başarılar diliyorum. Çocuklara bayram hediye eden tek millet Türk milletidir. Bu da Atatürk’ün çocukları ne kadar sevdiğini göstermektedir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayramımızı hep beraber coşkuyla kutlayacağız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından temsili Başkan Sümeyye Asa, telefon açarak Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar'a, Gazipaşa İlköğretim Okulunun çevre temizliğinin yapılması yönünde talimat verdi. Devir teslimin ardından Başkan Aktaş, Sümeyye Asa ve beraberindeki arkadaşlarına çeşitli hediyeler verdi.
Diğer devir teslim töreni ise saat 10.00'da Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk'ün makamında gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk makamını, Mesudiye İlköğretim Okulu 7/A sınıfı öğrencisi Derya Baran'a teslim etti. Törende Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Karaarslan, Özer Yılmaz ve Tahsin Çetinkaya'da hazır bulundu.
YILDA EN AZ 5-6 OKUL YAPILMALI
Derya Baran basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Mesudiye İlköğretim Okulu mahalle dışında olduğu için veliler çocuklarını okula göndermekten dolayı endişeleniyor. Bu yüzden okulumuzda bir güvenlik görevlisi olması gerekiyor. Okulumuzun mahalle içine taşınıp, mevcut binanın lise olmasını istiyoruz. Normal eğitime geçilirse öğrencilerin başarı oranı artabilir. İnegöl aşırı göç alan bir ilçe olması nedeniyle  her yıl en az 5-6 okulun yapılması ile eğitim sorunu ortadan kalkabilir" dedi.
YENİ EĞİTİM SİSTEMİNDE SORUN YAŞANMAYACAKTIR
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’de, İnegöl'ün yatırımları, donatımları, fiziki yapısıyla, okullarda yapılan sosyal, kültürel sportif etkinlikleri ile gerçekten dolu bir dönemi geride bıraktığını belirterek, "Hayırseverlerin vermiş olduğu katkıların yanı sıra, eğitim camiası da hayırseverlerin yapmış olduğu katılara karşılık, ciddi çalışmalar yapmıştır. Eğitime katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Mesudiye mahallesi eğitimi ile alakalı yatırım planı gerçekleştiğinde, Mesudiye İlköğretim Okulu öğrencilerine mahalleye daha yakın bölgede okul oluşturmak istiyoruz. Belediyeden arsa temini konusunda talepte bulunduk. Mesudiye Şipali köprüsü yakınlarında uygun bir yer bulunması halinde o bölgede yeni bir ilköğretim okulu inşa etmeyi, mevcut okulu da ortaöğretim kurumu yapmayı düşünüyoruz. Bununla alakalı süreç takip ediliyor. İnegöl genelinde eğitim adına ciddi yatırımlar yapıldı. 2023 yılına kadar hiç bir beldemizde ve köyümüzde bina ihtiyacımız kalmamıştır. 4+4+4 formuna uygun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni eğitim sistemi ile alakalı İnegöl'de herhangi bir sorun yaşanmayacaktır" diye konuştu.
Törenin sonunda temsili Milli Eğitim Müdürü Derya Baran, Baştürk'e çiçek takdim ederken, Baştürk ise Baran’a kitap hediye etti.
Diğer sembolik devir teslim Kaymakamlık makamında gerçekleştirildi. İnegöl Kaymakamı Aziz İnci'nin tatile çıkması nedeniyle vekil olarak İnegöl Kaymakamlığı görevini üstlenen Kestel Kaymakamı Erhan Özdemir, makamını bir süreliğine İstaş-Kentaş İlköğretim Okulu 7/C sınıfı öğrencisi İbrahim Özdemir'e teslim etti.
İNEGÖL FUARLARI GELİŞTİRİLMELİ
Temsili Kaymakam olan öğrenci İbrahim Özdemir, İnegöl sürekli büyüyen ve gelişen bir ilçe olduğu için, hizmet konusunun biraz daha geride kaldığını ileri sürerek, "Yol, otopark sorunu ortaya çıkıyor. Otopark sayısının da artması gerekiyor. Gelişen İnegöl'ün de aynı zamanda mobilya sektörü de gelişti. Yaklaşık bir milyon dolar ihracat potansiyeli var. İnegöl'ü firmalar İstanbul'daki fuarlara katılıyor. İnegöl fuarlarını geliştirerek, İstanbul fuarlarına katılımın az olması gerekiyor. OSB'deki fabrikalardan gelen dumanlar bizim bölgemizi etkiliyor. İnegöl'de sis sorunu var. Hava kirliliği söz konusu. Buna el atılması gerekiyor" dedi. EN HIZLI BÜYÜYEN İKİNCİ EKONOMİYİZ
İnegöl Kaymakam vekili Erhan Özdemir ise, "Ülkemiz şu an 28 Şubat süreci yaşıyor. Bu süreçte bir takım pratik olmayan, soru işaretleri ile dolu bir takım uygulamalar oldu. Bir aile çocuğunu çırak olarak verecekse, eskiden ilkokul çağında çocuklarını işe verirdi. 8 yıllık eğitimde çocuğun bir mesleğe el yatkınlığını geliştirmesi oldukça zordur. Dolayısıyla belki bir mesleğin veya meslek algısının önüne set çekilmiştir. Yeni eğitim sisteminin mesleki eğitimi geliştirecek, güzel bir uygulama olacağını düşünüyorum. İnşallah tahminlerimiz doğru çıkar. Artık ara iş gücünü dışarıdan ithal eder hale geldik. Ülkemiz dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi durumundadır. Bu büyümenin içinde yer alan dinamikleri de bununla paralel bir şekilde kurgulayamazsak, bu büyümenin gerçekleşmesi zorlaşır" şeklinde konuştu.
İNEGÖL'ÜN ÇALIŞKAN BİR BELEDİYE BAŞKANI VAR
İnegöl'ün çalışkan bir belediye başkanı olduğunu söyleyen Özdemir, "Kişisel kanaatim budur. Kısa süreli gidiş gelişlerimde gözlemlerim budur. Belediye Başkanlarının şehrin gündüz hayali, gece rüyasıyla yaşaması gerekiyor. Eskiye dayalı yerleşim sürecinde vizyon kurgulayamadığımız için şehrin 20 sene sonrasını nasıl hayal edebiliyoruz, bunu sürekli diri tutacak şekilde gündeme alamadığımız zaman zaman uygulamalarda arızalar oluşuyor. İnegöl'de de hava sirkülasyon sıkıntısı var. Günümüzde toplum artık bilgi toplumu, ekonomi de bilgi ekonomisi. Haliyle bilgi toplumu olabilmek, küresel yarıştan kopmamak için çırpınış içerisindeyiz. Büyümenin bedeli bunlar" diye konuştu.
Törenin sonunda Temsili Kaymakam İstaş-Kentaş İlköğretim Okulu 7/C sınıfı öğrencisi İbrahim Özdemir, İnegöl Kaymakam vekili Kestel Kaymakamı Erhan Özdemir'e çiçek takdim etti.
Son tören ise Emniyet Müdürü Orhan Öztabak'ın makamında gerçekleştirildi. Saat 11.00'de gerçekleştirilen törende Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, makamını bir süreliğine Dumlupınar İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencisi Murat Diricanlı'ya emanet etti.
Dumlupınar İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencisi Murat Diricanlı, "İnegöl Emniyet Müdürlüğü olarak, okullar bölgesindeki güvenliğe önem veriyoruz. Bu konuda asayişin sağlanması için ekiplerimiz sıklıkla İnegöl okullar bölgesinde görev yapıyorlar. Özellikle Yunus Timi ile ilçe genelinde huzurun sağlanması için çalışmalar yapıyoruz. Her şey vatandaşımızın huzuru içindir" dedi.
Emniyet Müdürü Orhan Öztabak ise, İnegöl halkının ve özellikle çocukların bayramını kutladı.
Temsili Emniyet Müdürü Murat Diricanlı, telsiz kullanarak tüm ekiplere okullar bölgesinde görev almaları yönünde talimat vererek, ekiplerden şehrin geneliyle alakalı rapor aldı. Temsili görevini tamamlayan Murat Diricanlı, Emniyet Müdürü Orhan Öztabak'a çiçek vererek, başarılar diledi.

 

Editör: TE Bilişim