Önceki akşam Salı Pazarında düzenlenen iftar yemeğine, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, bazı Belediye Meclisi Üyeleri ile Alanyurt sakini vatandaşlar katıldı.

MÜSLÜMAN COĞRAFYASINDA CAN KORKUSUYLA RAMAZAN İDRAK EDİLİYOR

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Alanyurt’ta bu tip organizasyonlara aslında çok alışkın değil, böyle toplu iftar organizasyonları ile bu akşamda burada beraber olalım istedik. Kırmadınız buralara kadar geldiniz çok teşekkür ediyoruz. Şunu öncelikle ifade edeyim; Allah’a hamdüsenalar olsun, İnegöl olarak çok dolu dolu bir Ramazan geçiriyoruz. Ülke olarak çok dolu dolu bir Ramazan geçiriyoruz ama şuan üzülerek söylüyorum, maalesef dünyanın değişik coğrafyalarında, özellikle Müslüman coğrafyalarında can korkusuyla Ramazanlarını idrak etmek zorunda kalan insanlar var. Maalesef Gazze de 700’den fazla dindaşımız vefat etti. İnşallah Rabbim onlara şehit hükmünde muamele eylesin. Bir insanlık suçu işleniyor. O yüzden her gittiğimiz ortamda söylüyoruz. O kardeşlerimize dua edelim, bütün dünya Müslümanlarına, dünya insanlığına dua edelim. İnşallah bu günlerin yüzü suyu hürmetine bu sıkıntılar, bu acılar sona ersin” dedi.

12 KİŞİLİK BİR HEYETLE BOSNA’YA GİDİYORUZ

Ahmet Türkel Mahalle Konağında her akşam 900 kişinin iftar yaptığını belirten Aktaş, “Böyle farklı mekanlarda da iftar sofraları kuruyoruz. Aslında biz bu akşam burada Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’yle birlikte olacaktık. Fakat onun ani bir yurt dışı seyahati çıktığı için, bu akşam o bizlerle birlikte olamadı. Sağ olsun diğer protokol üyelerimizle birlikte sizinle beraber olduk. Bir de takdir edersiniz ki, böyle toplu yemeklerde gecikmeler, aksilikler olabilir, lütfen hakkınızı helal edin, kusura bakmayın. Ben bu duygu ve düşüncelerle şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Cenabı Hak daha nice ramazanlara sağlık ve sıhhat içerisinde, çoluk çocuğunuzla, ailenizle beraber eriştirsin diyorum. Ayrıca ben bu ramazanda 3 tane ayrı ülkede, yurtdışında iftarlara katıldım. Biz İnegöl Belediyesi olarak biliyorsunuz, Kosova’da, Bosna Hersek’te, Gürcistan Batum’da ve Sudan’da Afrika’da iftar çadırları açtık. Oradaki gariban insanlarla bir araya geldik. Erzak dağıtımları yaptık. İnanın çok duygusal sahneler yaşadık. Yarın sabah da (25 Temmuz 2014 Cuma günü) nasip olursa sabah 05.00’te çıkıyorum. 12 kişilik bir heyetle Bosna’ya gidiyoruz. Aynı akşam Bosna’da kardeş şehir Donji Vakuf’ta iftarda oradaki insanlarla beraber olacağız. Erzak dağıtımı yapacağız. İnşallah Cumartesi günü (bu gün) öğlede dönüyorum. Cumartesi akşamı yine burada başka bir iftar organizasyonuyla sizlerle beraber olacağız. Ben tekrar Ramazan Bayramınızı tebrik ederken, katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BİZİM İNSANIMIZ RAMAZANI EN GÜZEL ŞEKİLDE YAŞAR

Kaymakam Ali Akça ise, “Bu akşam ramazanın 27’nci iftarını sizlerle birlikte açacağız. Bugünü saymazsak bayrama 3 iftar daha kaldı. Çok şükür bu sene Ramazanı ülkemizde büyük bir huzur ve büyük bir topluluk içerisinde geçirdik. Ve ben İlçe Kaymakamı olarak birçok iftar davetine katıldım. Orada yapmış olduğum konuşmalarda duygularımı şu şekilde ifade ettim; bizim insanımız Ramazanı sever, bir değer olarak sahip çıkar ve bizim insanımız Ramazan kelimesini, bayram kelimesini duyduğunda mutlu olur ve gözünde tebessüm belirir. Bizim insanımız Ramazanı en güzel şekilde yaşar. Bizim insanımız bilir ki, Ramazan ayı paylaşım ayıdır. Bizim insanımız bilir ki, Ramazan ayı nefis terbiyesi ayıdır. Ve bizim insanımız Ramazanda başkalarını incitmemeyi arzu eder. Az önce Belediye Başkanımız çok doğru bir şekilde, çok nefis bir şekilde ifade etti. Bizim insanımız başkalarını incitmez. Ramazan ayında Müslüman coğrafyaya baktığımızda, maalesef Müslümanlar bugün incitiliyor. Özellikle Gazze’de yaşlılar, kadınlar ve çok acısı çocuklar öldürülüyor. Oradaki zulmün ben biran önce bitmesini temenni ediyorum. Ve bütün bunlardan daha kötüsü ne biliyor musunuz? Maalesef Müslüman coğrafyada, Müslüman Müslüman’ı öldürüyor. O yüzden ben sıklıkla vurgularım, Allah bize her daim aklımızı kullanmayı nasip etsin. Hiç Müslüman, Müslümanı öldürür mü? Şu kesinkes bilinmelidir ki, Allah aklını kullanmayanların üzerine hiç bir kez rahmet vermez, rahmet yağdırmaz. Bu zulümlerin bitmesi temennisiyle, bu güzel iftarı organize eden İnegöl Belediyesi’ni tekrar huzurlarınızda tebrik ediyor, sizlere mutlu bir bayram temenni ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim