Covid-19 sürecinde e-satışa geçen İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü, orman emvali satışında rekora gidiyor. 4 ayda e-satış üzerinde 9 ihale yapan Müdürlük, geçen yıla oranla yüzde 50 daha fazla kazandı.

NİSAN AYINDA BAŞLADI

Gelişen teknoloji ile birlikte yeni bir pazarlama modeli olarak ortaya çıkan elektronik ticaret, son yıllarda yüksek bir ivme yakalamış durumda. Bu yeni modele en son Orman Genel Müdürlüğü de dahil oldu. Yüz yüze yapılan orman emvali satışı ihalelerini Covid-19 süreciyle birlikte hız vererek sanal ortama taşıdı. Müdürlük, Nisan ayından beri yaptığı e-satışlar sayesinde kazandığı geliri katladı.

55 MİLYON LİRALIK HEDEF

Geçtiğimiz yıl ilk 6 ayda 18 milyon 600 bin liralık satış yapan İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü 2020 yılı ilk ay ayında 26 milyon 600 bin liralık satış yaptı. Müdürlük orman emvali ihalelerinden yılsonuna kadar 55 milyon liralık satış hedefi belirledi.

İHALEYE KATILIM ARTTI

Orman İşletme Müdürlüğü tarafından E-satış öncesinde gerçekleştirilen yüz yüzde ihalelerde 40 ila 60 kişi teminat verirken, e-satış döneminde her ihaleye 90 ila 100 kişi teminat veriyor. Rekabetin arttığı ihalelerde orman emvalleri daha yüksek oranlarda satılmaya başladı.

ÜRETİM ARTTI

E-satışlar ilk olarak Nisan ayında başlarken, bugüne kadar toplam 9 ihale gerçekleştirildi. 2019 yılında 202 bin metreküp dikili kabuklu gövde hacminde damga yapan İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü, 2020 yılında 250 metreküp dikili kabuklu gövde hacminde damga yapmayı hedefliyor.

Editör: TE Bilişim