İnegöl’e bağlı

İnegöl’e bağlı Tahtaköprü Beldesi ile Yukarıbalık köyü arasındaki alanda ve aynı zamanda Konurlar köyü üstündeki alanda çıkan yangın korkuttu. Orman İşletmesi, İnegöl Belediyesi ile belde belediye ekiplerinin yanı sıra vatandaşların da seferler olduğu yangınların piknik ateşinden çıktığı tahmin ediliyor.
Dün, akşamüzeri Tahtaköprü Beldesi Dikilitaş mevkii ile Yukarıballık köyü merası ve aynı saatlerde İnegöl’e bağlı Konurlar Köyü orman alanı altındaki açıklık alanda yangın çıktı. Dumanların fark edilmesi üzerine harekete geçen Orman İşletmesi araç ve ekiplerinin yanı sıra İnegöl Belediyesi, belde belediyelerine ait itfaiye araçları, iş makineleri her iki yangına müdahale etti. Ekiplerin ve söndürme çalışmalarına katılan vatandaşların yoğun çabalarına rağmen, lodosun etkisiyle yangın yayılmaya ve yön değiştirmeye başladı. Rüzgarla birlikte alevler geceyi aydınlatırken, dört koldan yürütülen çalışmalarda, yangının meşe ağaçlarının bulunduğu ormanlık alana sıçramaması için büyük çaba sarf edildi. Buna rağmen Tahtaköprü Beldesi Dikilitaş mevkiindeki bazı ağaçlar zarar gördü. 112 Acil Servis Ambulansları da, olası dumandan veya ateşten etkilenme olaylarına karşı hazır bekledi.
Ekipler, dik ve dikenlik alanlar nedeniyle müdahale etmekte güçlük çekti. Sabaha karşı kontrol altına alınıp söndürülebilen yangınlarda, Tahtaköprü Beldesi Dikilitaş mevkii ile Yukarıbalık Köyü merasında 4 hektar örtü alan, Konurlar köyü üstündeki yangında ise 10 hektar otluk alan yandı.
SEBEP PİKNİK ATEŞİ Mİ?
Söndürme çalışmalarını bizzat yöneten İnegöl Orman İşletme Müdürü Bekir Karacabey, yangınların örtü ve otluk alanlarda çıktığını, ormanlık alanlara sıçramaması için tedbir amacıyla gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, yangının kesin olmamakla birlikte yüzde 90 oranında piknik ateşinden çıkmış olabileceğini tahmin ettiklerini söyledi.
PİKNİKÇİLERE UYARI
Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte ormanlık alanlar veya çevrelerinde piknik yapıldığını, bazı piknikçilerin dikkatsizce davrandıklarını, bunun neticesinde de tatsız olayların çıkabildiğini belirten Müdür Bekir Karacabey, “Pikniğe giden vatandaşlarımızdan özellikle lodoslu havalarda ateş yakmamalarını, mümkün olduğunca da ormanlık, çalılık alanlardan uzak durmalarını istiyoruz. herhangi bir duman veya ateş gördüklerinde de 177 yada Orman İşletme Müdürlüğünü arayarak bilgi vermelerini bekliyoruz” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim