İnegöl Mobilyası’nın güçlü markalarından Saloni Mobilya, Akılı Mobilyalar konsepti ile tasarladığı dikkat çekici mobilyaların ardından  'elektrikli taşıtlar' projesiylede adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Amperino ismiyle marka tescili yapılan elektrikli ilk otomobilin prototipi 10 ay içinde görücüye çıkacak.

Bursa'da 20 yıllık mobilya üretimi tecrübesi ve 10 yılı aşkın süredir de metal işleme ve mobilya mekanizmaları üretimi yapan Erhun Metal ile şehir içi kısa mesafe kullanımı amaçlı elektrikli taşıtlar tasarım, üretim, montaj ve pazarlama projesi yürüten Saloni Mobilya, otomotiv üssü olan Bursa'nın başarısını İnegöl’e kazandırmayı hedefliyor. Yerli araç ve otomotiv yan sanayi konusunda yatırımların arttığı İnegöl’de, Saloni Grup sıradışı bir konseptle ezberleri bozmaya hazırlanıyor.

AMPERİNO TESCİL EDİLDİ

Saloni Mobilya ve Erhun Metal kurucusu Haluk Özbek ise yaptığı açıklamada, 10 yılı aşkın süredir altyapısına 25 Milyon TL'nin üzerinde yatırım yaptıkları yerli elektrikli otomotiv projesinde ciddi bir ilerleme kaydettiklerini söyleyerek, Amperino ismini verdikleri otomobilin isim ve marka tescili aldıklarını söyledi.

İnegöllü işadamı Haluk Özbek, “İnovatif tasarım tecrübemizle artık şehir içi kısa mesafe kullanım amaçlı elektrikli taşıtlar tasarım, üretim, montaj ve pazarlama projesi yürütmekteyiz. Projemizde önemli mesafeler kat ettik. ''  ay içinde il prototipimiz yollarda olacak. Seri üretime başladığımızda ilçemize ve ülkemize ciddi ekonomik katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim