Belediye Başkan vekili Turgay Yel Başkanlığında Khartum´a giden heyete Belediye meclis üyesi Ahmet Kara ve Hayrat Vakfı İnegöl Temsilciliği üyeleri de eşlik etti. Sudan´ın başkenti Khartum´da bu yıl ikincisi düzenlenen iftar programında 5 bin Müslüman öğrenci ile birlikte iftar yapıldı.

Sudan programına bir dizi ziyaretle başlayan İnegöl Belediyesi Başkan Vekili Turgay Yel ve beraberindeki heyet, gezinin ilk gününde, TİKA Sudan Koordinatörü Yahya Acu, Sudan Türk Büyükelçisi Cemalettin Aydın, Tika Eğitim Merkezi Müdürü İlkay Özeroğlu ve Afrika Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Ubeyd´i ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.  Ziyaretlerin ardından İnegöl Belediyesi öncülüğünde Afrika Üniversitesinde düzenlenen iftar yemeğinde 5 bin Müslüman öğrenciyle birlikte oruçlar açıldı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Başkan Vekili Turgay Yel, “Çeşitli İslam ülkelerinden gelerek burada eğitim gören Müslüman kardeşlerimizle birlikte iftar yapmaktan çok mutluyuz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Sizlere Recep Tayyip Erdoğan´ın ülkesi Türkiye´den, İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´ın selamlarını getirdik. İnegöl Belediyesi olarak Türkiye dışında 6 ülkede daha iftar sofraları kurulmasına öncülük etmekteyiz. Bu iftar sofralarının kurulmasından bizlere maddi ve manevi destek veren iş adamlarımıza, bizlere Sudan ziyaretimizde rehberlik eden Hayrat Vakfı yetkililerine teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Yel ayrıca, birlik beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ayında farklı coğrafyalarda farklı ülkelerde, farklı milletlerden insanlarla birlikte olmanın, onlarla birlikte oruçlarını açmanın eşsiz bir duygu olduğunu da ifade etti.

Heyet iftar sonrasında kılınan teravih namazının ardından Hayrat Vakfı Sudan Temsilcisi İsmail Kaya´yı ziyaret etti. Ziyaretlerin ikinci gününde ise İnegöl heyeti Khartum´daki ihtiyaç sahiplerine 200 kişilik kumanya dağıttı.

 

Editör: TE Bilişim