Eğitim Kampüsünde, İnegöl Sosyal Bilimler Lisesinin yanında eğitim öğretime başlayan ve kısa sürede elde ettiği başarılarla adından söz ettiren İnegöl Spor Lisesine ön kayıtlar 28 Haziran 2015 Pazar günü mesai bitimine kadar uzatıldı. TEOG Sınavının açıklanmaması nedeniyle Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından uzatılan kayıtlar Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesinde hafta sonları da dahil devam ediyor.

90 ÖĞRENCİ ALINACAK

İnegöl Spor Lisesi Müdürü Orhan Atan, “90 öğrenci ile başladığımız eğitim öğretim döneminin birinci yılını tamamladık. Okulumuz 14 derslik, 2 Laboratuar, 3. katında Jimnastik salonu olarak planlanan ve ödeneği istenen bir salon ve kampus içerisinde bu yıl donanımının büyük bölümü tamamlanarak okulumuz öğrencilerinin hizmetine sunulan bir kapalı spor salonu, bir kantini, bir kütüphanesi, okul bahçemizde iki voleybol sahası ve bir Basketbol sahası mevcuttur. Okulumuz öğrencilerinin yatılı olarak kalabileceği Kız-Erkek pansiyonları mevcuttur. Okulumuza 2015-2016 öğretim yılında 90 öğrenci alınacaktır” dedi.

29 Haziran-3 Temmuz 2015 tarihleri arasında İnegöl Kapalı Spor Salonunda yetenek sınavlarının yapılacağını ifade eden Atan, “TEOG sınavlarının açıklanmaması nedeniyle Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından ön kayıtlar 28 Haziran 2015 Pazar günü mesai bitimine kadar uzatıldı. Bu tarihten sonra ön kayıtları alınan öğrenci adaylarımız yetenek sınavına tabi tutulacaktır. TEOG sınavının yüzde 30 ve yetenek sınavında elde edilen başarının ise yüzde 70´i alınarak toplanacaktır. 50 puanlık barajı geçen öğrencilerimiz ise puan sırasında göre ilk 90´a girenler okulumuza kesin kayıt yaptırmaya hak kazanacaktır” diye konuştu.

Öğrenci kayıtlarının 6-7 Temmuz 2015 tarihleri arasında E-Okul sistemi üzerinden yapılacağını bildiren Atan, “Kayıtlar sonucunda açık kontenjan bulunması durumunda yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar tespit edilerek, 8 Temmuz 2015 tarihinde Okulumuzda ve Okulumuzun internet sayfasında ilan edilecektir. Ayrıca velilerine bildirilecektir. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 9 Temmuz 2015 tarihinde yapılacaktır. Buna rağmen açık kontenjan bulunması durumunda yedek listeden öğrenci kayıtlarına devam edilecek ve 10 Temmuz 2015 tarihinde kayıt işlemleri tamamlanacaktır. Açık kontenjanı bulunan ancak yedek listesinde yeterli sayıda öğrencisi bulunmayan okullar ile yedek listesi olmayan okullar 13-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında aynı usul ile sınav yaparak açık kontenjan kadar başarılı öğrencinin kayıt işlemlerini yaparak öğrenci alım sürecini tamamlayacaklardır. Okulumuza kayıt yaptıranlardan tercihleri doğrultusunda farklı bir okula yerleşen öğrenciler Spor Lisesindeki kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacaklardır. Yukarıda açıklanan kayıt şartları Orta Okulların tümüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün gönderdiği Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzün 18 Mayıs 2015 tarihli ve 2015/14 sayılı genelgesinde mevcuttur” dedi.

Müdür Orhan Atan, kayıt başvurularının Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi binasında alınacağını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim