Milliyetçi Hareket P

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İnegöl İlçe Başkanı İsmail İlkay Meriç yaptığı açıklamada, tarımın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye  için de oldukça önem arz eden bir sektör olduğunu ifade etti.

Günümüzde de tarım arazilerinin her geçen gün azalması, su problemlerinin yaşanması ve özellikle tohum, teknik ekipman, makine, akaryakıt, ilaç, gübre ve diğer girdilerin büyük bir bölümünün ithal ediliyor olmasının, ülke tarımını olumsuz etkilediğine vurgu yapan Başkan İsmail İlkay Meriç,  tüm bu olumsuzluklara rağmen, 14-18 Ekim 2009 tarihlerinde Bursa Buttim Fuar Merkezinde gerçekleştirilen BURTARIM 2009 Fuarına bir çok girişimcinin  katıldığını kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisi  İlçe teşkilatı olarak, Fuara İnegöl’den iştirak eden firmaları ziyaret ettiklerini ve kendilerinden fuar hakkında bilgiler aldıklarını anlatan Meriç,  “İnegöl’den Fuara katılan, özellikle  meyve fidanı yetiştiricisi firmalarımız ülke sektöründe, İnegöllü yetiştiricilerin ne kadar önemli bir rol oynadığını fuarda da göstermiş oldular. İşte her zaman dediğimiz gibi İnegöl’ümüz tarım alanında çok önemli kaynaklara sahip. Bu kaynakların değerlendirilmesi kadar, ürünlerimizin de çok iyi tanıtılması ve yeni pazarlar yaratılması gerekmektedir. Fuara katılan tüm İnegöllü üretici ve ticaret erbabını kutluyor, kendilerine hayırlı kazançlar diliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim