Geçtiğimiz Pazartesi

-Sürekli Yağan Yoğun Kar Yine Ulaşımı Etkiledi, İnegöl’e Bağlı 58 Köyün Yolu Kapandı-

İnegöl, TIR Parkına Döndü

Geçtiğimiz Pazartesi gecesinden beri yoğun bir şekilde yağan kar yağışına rağmen, Karayolları ekiplerinin sürekli çalışması ile Mezit Boğazı  ulaşıma  açık tutulsa da, Bursa-Ankara arası trafik akışı kontrollü olarak sağlanıyor. Ankara istikametinden gelen TIR’lar Bozüyük’te, Bursa istikametinden gelen TIR’lar ise İnegöl’de tutulup,  TIR’ların geçişine kesinlikle izin verilmiyor. TIR’ların bekletildiği İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Ağaç İşleri Bölümündeki cadde ve sokaklar TIR Parkına dönerken, İnegöl’e bağlı 58 köy yolunda  ise ulaşım sağlanamıyor. Bursa-Ankara arası yolda Karayolları, İnegöl ile İnegöl’e bağlı Belde ve Köyler arasındaki yollarda ise Köy Hizmetleri ekiplerinin yol açma çalışmaları aralıksız sürüyor.

TIR’LARA GEÇİŞ YOK

Son yılların en ağır kışını geçiren Türkiye genelinde kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, İnegöl’de de ulaşım olumsuz etkileniyor. İnegöl-Bozüyük arasındaki Mezitler bölgesinde yoğun kar yağışına rağmen, TIR harici diğer araçların geçişlerine zincir takmaları halinde izin veriliyor. TIR’lar ise Küçük Sanayi Sitesi Ağaç İşleri Bölümünde ve Kaplan Petrol istasyonu önündeki alanda bekletiliyor. İnegöl’de bekletilen TIR sürücüleri, yollarına devam edebilmeleri için biran önce geçişlerine izin verilmesini beklerken, farklı düşüncelere sahip olan TIR sürücüleri, birbirleri ile tartışıyor. Balıkesir’den Adana’ya gitmek isterken İnegöl’de zorunlu mola veren TIR sürücüsü Vahit Güngören, önceki geceden beri burada beklediğini belirterek, “Karayolları çalışmıyor, saatlerce burada bekliyoruz. Günlü mal götürdüğümüz için ceza ödemek zorunda kalacağız. Biran önce yolun açılmasını bekliyoruz” derken, Çankırı’ya mal götüren TIR Sürücüsü Ahmet Altın ise, “Karayolları çalışıyor, buraya gelinceye kadar yoğun  bir şekilde  çalıştıklarını gördüm. Bazı acemi TIR sürücüleri, hava koşullarını hesaba katmadan basıp gidiyor, rampalarda iniş veya çıkıştı aracı kaydırınca da yolun tamamen kapanmasına sebep oluyorlar. Yoğun kar yağışı nedeniyle, Karayolları ekiplerinin açtığı yol, kısa sürede yeniden kapanıyor. Yoğun çalışıyorlar ama başka  yapabilecekleri bir şeyleri yok, suçlamak doğru değil” dedi.

58 KÖY YOLU KAPALI

Öte yandan, kar yağışının etkili olduğu dağ ve orman köyleri ile İnegöl’ün bağlantısı kesildi. İnegöl’e bağlı 58 dağ ve orman köyünün yolları kapandı. Köy Hizmetlerine ait 3 ekip, köyde cenaze bulunması nedeniyle öncelikle  Halhalca istikametindeki köy yollarını açarken, İnegöl Belediyesine ait bir ekip de Oylat tarafında yol açma çalışmalarını sürdürdü.

BAZILARINI EZİYET, BAZILARINA EĞLENCE

Şehir merkezinde ise İnegöl Belediyesi Temizlik işleri ekipleri, özellikle  ana caddelerde  vatandaşların rahat yürümelerini sağlamak amacıyla kar küremesi yaparken, mahalle aralarında sokaklara, dinlenme parklarına koşan gençler ve çocuklar  kartopu oynayıp, kardan adam yaparak karın tadını çıkardılar.

Editör: TE Bilişim