İnegöl Devlet Hastanesi bünyesinde yaklaşık 6 yıl önce oluşturulmaya başlanan ‘İnegöl Sağlık Tarihi ve Tarihi Ambulans Müzesi’ Kültür Bakanlığı tarafından ‘Özel Müze’ olarak tescillendi.

Konu ile alakalı sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen şu ifadeleri kullandı;

6 YILLIK EMEĞİN KARŞILIĞINI ALDIK

“Ve nihayet o gün de geldi. Hastanemiz ve İnegöl'ümüz için çok özel ve tarihe geçecek bir gün. Nitelikli sağlık hizmetleri sunmanın yanında İnegöl'ün çok özel sosyal yapısına kalıcı bir eser bırakmak amacıyla olağanüstü gayretle, tam 6 yıllık uzun bir çalışmanın ve özverinin semeresini nihayet aldık. "İnegöl Devlet Hastanesi Özel İnegöl Sağlık Tarihi ve Tarihi Ambulans Müzesi" TC Kültür Bakanlığımız tarafından resmen "Özel Müze" olarak tescillendi ve bize de büyük mutluluk ve onurla tabelalarını asmak düştü. Geçmişten geleceğe miras kalmasını arzu ettiğimiz tarihimiz ve bunların aynası olan sergilediğimiz tüm materyaller artık Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı koruması ve güvencesi altında.”

İNEGÖL'ÜN ARTIK 3 MÜZESİ VAR

“Bu başarı ve mutluluk hepimizin, İnegöl’de artık 3 müze bulunuyor. Bu bağlamda "Yaşayan ve Yaşatan Hastane" olarak bu başarıda emeği ve katkısı geçen tüm gönüllülerimize ve çalışma arkadaşlarımıza, bilhassa müzemizin resmi tescili için destek ve çabalarını esirgemeyen İnegöl Milletvekilimiz Sayın Vildan Yılmaz Gürel’e çok özel teşekkürlerimizi sunarız. İnegöl'ümüze hayırlı uğurlu olsun.”

Editör: TE Bilişim