İnegöl’de faaliyet gösteren bir mobilya firması Somali’ye koltuk ihracatı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Afrika ziyaretlerinin ardından İnegöl’den Afrika kıtasına mobilya ihracatı artmaya başladı. Doğu Afrika'da bulunan Somali ile ticaret anlaşması yapan bir mobilya firması geçtiğimiz günlerde mobilya ihracatı gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan koltuk fabrikası sahibi Eyüp Pamuk, "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Afrika kıtasına gerçekleştirilen ziyaretler ve ekonomik işbirliği adımlarının ardından doğu Afrika'da bulunan Somali ülkesinde ki esnaf ve sanayiciler ile anlaşmalar gerçekleştirdik. Bu ticari anlaşmalar çerçevesinde geçtiğimiz gün 60 bin dolar değerinde Somali'ye koltuk ihracatı yaptık. Arap bölgesi ve Avrupa kıtası kadar, biz mobilya ve koltuk üreticileri için Afrika kıtasının da önemi bir hayli büyük" dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, "Türkiye'nin mobilyada pazar payı dünyada artıyor. İnegöl bu işin başını çekiyor. Tasarım, dizayn ve kalite ile tüm ülkelerin dikkatini çekiyor. Son zamanlarda Afrika’dan birçok ülke İnegöl’ü keşfetti. Fuarlarımızın meyvesini almaya başlıyoruz. Ummadığımız ülkelerden alıcılar geliyor. Bunlardan biri Somali. Bizlerde Afrika pazarına açılmaktan memnunuz. Ülkenin en önemli ihtiyacı ihracat" dedi.

Ayhan konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerin bu satışlarda önemi büyük. Bu ziyaretlerde amaç dikkatleri çekmek. İthalatçı ülkeler ile ihracatçıların bir araya gelmesini sağlamak. Dikkatler çekildi bu gezilerde. Bunların şuan meyvesini topluyoruz. Bu geziler ülkemize tanıtım anlamında ve güven anlamında çok faydalı."

İhracat rakamları ile ilgili konuşan Ayhan, "Türkiye'nin genel mobilya ihracatı 4 milyar doları yeni geçti. İnegöl'de mobilya ihracatımız 650 milyon dolara yaklaştı. İlk hedefimiz İnegöl'de 1 milyar doları yakalamak. Türkiye genelinde ise hedef 10 milyar dolar. Bu yeni açılan Afrika pazarında ise Türk Mobilyacısının hedefi 1 milyar dolar” dedi.

Editör: TE Bilişim