Parti önüne toplanan yüzlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları, meşaleler ve seslendirdikleri şarkılarla seçim zaferini kutladılar.

Parti binası önüne kurulan platforma çıkan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri, seçim zaferini vatandaşlarla birlikte kutladılar.

TÜM İNEGÖLLÜ HEMŞERİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

4 ay önce yine parti önünde yerel seçim zaferini kutladıklarını hatırlatan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Ne mutlu ki, karıncalar gibi çalışan, çalışmayı, bu millete hizmeti ibadet sayan, bu millete hizmeti Hakka hizmet sayan bir Genel Başkanın mensuplarıyız. Bundan 4,5 ay önce 8’nci zaferimiz dedik, 3 yerel seçim, 3 genel seçim, 2 tane de referandum da bugüne kadar İnegöl’de girmiş olduğumuz her seçimin bir önceki seçime göre fazlasını alarak, tekrar yeni bir tarih yazarak geldik. Bundan 4 ay önce dedik ki, inşallah 10 Ağustos’ta İnegöl yeni bir tarih yazacak, İnegöl işte bu akşam yeni bir tarih yazdı. Bunun içinde tüm İnegöllü hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. İnegöl insanıyla AK Parti güzel bir alışveriş içerisinde. AK Parti 3 Kasım 2002’de kuruldu. Kuruluşundan 14 buçuk ay sonra, tek başına iktidara geldiğinde İnegöl’den en güçlü desteği aldı. Artık bunun üzerine bir siyasi sonuç, seçim sonucu olmaz derken, öyle güzel hizmetler yaptı ki, hemen akabinde yapılan yerel seçimlerde onun da üzerinde bir oyla seçildi. Ondan sonra daha çok hizmetler yaptı, arkasında ikinci bir seçim. Yine İnegöl insanımız hakkı teslim etti ve AK Partisinin oyunu yükseltti. 8 seçimdir bu böyle gitti. Ve her alışverişte İnegöl hizmetini aldı. Bugün yeni Türkiye’nin kurulacağı, 2023 yılında dünya lideri olacağı ve sonuçlarının sadece Türkiye için önemli olduğu değil, başta coğrafyamızda, özellikle Türk ve İslam dünyasında Türkiye ayağa kalksın da bize de uzansın, bizi de ayağa kaldırsın diyen tüm Türk ve İslam aleminin Cumhurbaşkanının seçildiği bu seçimlerde de yine en büyük desteği verdi. Başbakanımız adına, Cumhurbaşkanımız adına hepinizden Allah razı olsun diyoruz” dedi.

ÇOK ZORLU BİR DÖNEMDEN GEÇTİK

Çalışmalara hızla devam edeceklerini belirten Temelli, “Ta ki 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlere kadar. İşte birileri seçime 2 ay kala kapılarını açıp, ışıklarını yakıp bir aday aradığı dönem de biz zaten oyları sandığa koymuş olacağız. Biz aslında oyları saymaya başladığımızda, onlar sahaya çıkacaklar. Bakın işte buradan da söylüyorum, (SP’yi kastederek) biri solumda, (MHP’yi kastederek) biri sağımda. Bunlara aslında tüyoda veriyoruz. Durmayın, uyumayın, ışıklarınızı açın, çalışın, bu millet size de verir. Biz bunları sadece kendimizi, sadece biz iktidar da olalım diye hani onların dediği gibi Başbakanımıza diktatör diyorlardı, eğer öyle olsa ne bunları söyleriz, ne bu seçimleri yaparız, ne de sandığı bu milletin önüne bu kadar şeffaf getiririz. Çok zorlu bir dönemden geçtik. Şaibelerle dolu bir seçimi adeta yaşatacaklardı ama Allah’a şükür ki, öncelikle milletimizin basireti, Başbakanımız başta olmak üzere yöneticilerimizin de gayreti ve uyanıklığı sayesinde, bugün birçok şaibeyi ortadan kaldırarak Allah’a şükür dünyaya örnek olacak bir seçimi bitirdik. Arkasından 3 saat geçmeden sonuçlarının açıklandığı, üzerinde en ufak şaibenin olmadığı bir seçimde Başbakanımızı, dünya liderini, inşallah 2023 Türkiye’sini hazırlayacak olan Cumhurbaşkanımızı hep beraber seçtik. Bu seçimde gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm teşkilat mensuplarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘TAYYİP ERDOĞAN SEN MUHTAR BİLE OLAMAZSIN’ DEDİLER

Bundan tam 133 gün önce yine bu sahneye çıktığını ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Ne olmuştu? Birileri değişim demişti ama kendileri oldukları yerde kaldılar, biz yine yolumuza devam ediyoruz. O gün yerel seçimleri kazanmıştık. Hem de Bursa’nın merkezde dahil en yüksek oy oranını İnegöl olarak almıştık. Hepinizin bunda ayrı ayrı katkısı var. Muhakkak parti mensuplarımızın yanında bu işin için fiili olarak olmasa bile, bu işe gönlünü veren, işte bu akşam bizimle bu sevinci paylaşan hemşerilerimiz var. Bu sürece kolay gelinmedi. Bakın insanoğlu çok çabuk unutur. 12 sene öncesine gidelim; 14 Ağustos 2001, Adalet ve Kalkınma Partisi kuruldu. 3 Kasım 2002 seçimlerine gitmeden önce ne dediler? ‘Tayyip Erdoğan sen muhtar bile olamazsın’ dediler. Allah’a hamdolsun bu akşam Cumhurbaşkanı oldu. Bundan öte olacak bir şey de kalmadı. ‘Sen muhtar bile olamazsın’ dediler. Evet gerçekten Milletvekili adayı yapmadılar. Bu millete rağmen hiçbir şey olamayacağını, bu millet bir kez daha herkese gösterdi. İnşallah bu sefer mesajı almışlardır. Sonra ne oldu? Abdullah Gül Başbakanlığında hükümet kuruldu. Cenab-ı Hakkın adaleti büyük. Siirt seçimleri iptal oldu. Başbakan’ımız Siirt’ten Milletvekili adayı oldu. Ve 2003 Mart ayında da, partimizin Genel Başkanı hükümetimizin Başbakanı oldu. Sıkıntılar bitmiyor, Körfez krizi patlak verdi. Hamdolsun sorunsuz, kazasız, belasız geçtik. 2004 yerel seçimleri geldi. Onlar hükümeti devirebilmek için, AK Partiyi zayıflatabilmek için bunu bir fırsat olarak gördüler ama Cenab-ı Hakkın adaleti büyük. Emin olabilirsiniz bu kadrolar arı gibi çalışıyor. Bu kadroların bir tek derdi var, bu millet, bu ülke. O seçimleri de sizlerin destek ve dualarıyla kayıpsız bir şekilde geçtik. Ama sinsi sinsi planlar yapıyorlar. 2007 seçimlerine giderken, tabi Cumhurbaşkanlığıyla alakalı 3’te 2 çoğunluk diye bir şey icat ettiler. Başka partilerin Genel Başkanlarını yanına çekerek, türlü transfer pazarlıklarıyla yine hesapta güçlü bir oluşumla AK Partinin karşısına durdular. Ama bu millet bu seferde yemedi. Ve onlara 2007’de sandıkta gerekli cevabı verdi. Burada da plan tutmadı. Dediler ki, ‘Bu partiyi kapatalım.’ Olayı Anayasa Mahkemesine taşıdılar. Kendi gazetelerinin kupürlerini bu işe delil olarak gösterdiler. Ve bir oy fazlasıyla, 7’ye 6 partinin kapatılmaması doğrultusunda karar verdi. 3-5 ayda bir, sene de bir inanın bir plan var. Bundan sonra da bu planlar bitmeyecek. İnşallah bizde 4 ayda bir, 6 ayda bir buralara çıkacağız, hep birlikte bu zaferleri kutlayacağız” dedi.

4 KİŞİDEN 3’Ü İNEGÖL’DE “RECEP TAYYİP ERDOĞAN” DEDİ

Türkiye’nin büyümesini istemeyenlerin olduğunu belirten Aktaş, “Gezi Parkı olaylarını uyguladılar. Niye? Çünkü, Türkiye 3’ncü köprüyü yapıyor, hidroelektrik santralleri yapıyor, nükleer santraller yapıyor, 3’ncü havaalanını yapıyor, 500 milyar dolar ihracatı konuşuyor. Türkiye hızla 2023’e gidiyor. Onlar Cumhuriyetçiyiz diyor. AK Parti diyor ki, Cumhuriyetin 100’ncü yılında Türkiye gerçek manada dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girecek. Son hain planlar devreye girdi. 17 Aralık ve 25 Aralık. Ne yaptılar? 2 tane olayı bahane edip, daha önceden hazırlanmış, çalışılmış planları devreye soktular. Acaba hükümeti ve Tayyip Erdoğan’ı devirebilir miyiz diye. Ama hamdolsun bu millet 30 Mart 2014’te gerekli cevabı onlara verdi. Aradan 133 gün geçti ve bugün buradayız. İnegöl’den yüzde 72 ile Recep Tayyip Erdoğan denildi. Bu ne demek biliyor musunuz? Her 3 kişiden 2 kişi AK Parti diyordu. Bu sefer her 4 kişiden 3 kişi İnegöl’de Recep Tayyip Erdoğan dedi. Burada bir afiş var; ‘Meteoroloji uyardı. Bugün akşam saatlerin Recep Tayyip Erdoğan fırtınası esecek. Çatılar uçabilir. Dikkat edin’ yazıyor. Çatılar uçtu gitti bile. İnegöl hepsi bir araya gelmiş. Diğerleri yüzde 28 topluyor. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 72 topluyor. Hepinizden Allah razı olsun. Bizim işimiz hizmet. Biz bu memlekete hizmet etmek için geldik” diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ 9 SEÇİMDİR YÜZÜMÜZÜ AK ETTİ

Aktaş, “Biz Ramazan ayında işadamlarımızın destekleriyle İnegöl Belediyesi olarak yurt dışında 4 yerde iftar verdik, erzaklar dağıttık. Gürcistan Batum’a gittik. Sudan’ın başkenti Hartum’a gittik. Kosova Mirtoviça’ya gittik. En son Bosna Hersek Doni Vakuf’a gittik. Hartum’da 2 akşam kaldık. 2’nci akşam Kuran’ı Kerim Üniversitesi Rektörünün yaptığı konuşmayı aynen söylüyorum; ‘Allah sizlerden razı olsun. Allah Türkiye’ye ve Tayyip Erdoğan’a zeval vermesin. Biz sizler için dua ediyoruz. Eğer Türkiye güçlüyse, eğer Recep Tayyip Erdoğan güçlüyse Allah şahidimdir ki bizler de burada güçlüyüz. Biz burada ayakta duruyoruz. Siz belki farkında değilsiniz ama Türkiye’deki dostlarımıza buradan selam söyleyin. Biz 10 Ağustos’la alakalı hatimler indiriyoruz, dualar ediyoruz’. Olayın püf noktasını anlamanız adına söylüyorum. Bu bir oyun. 12 yıldır yaptıkları planı, hainlikleri hepiniz görüyorsunuz. Yaşlısından gencine, kadınından erkeğine, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyinden hangi memleketten olursa olsun Allah hepinizden razı olsun. Türk milleti 9 seçimdir yüzümüzü AK etti. 3 genel, 3 yerel, 2 referandum ve 1 Cumhurbaşkanlığı seçimi. Yarın yepyeni bir süreç başlıyor” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim