Yükseköğretime Geçiş

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi, moral depolamak amacıyla İnegöl’e pikniğe gelen Yenişehir’de özel bir yurtta eğitim gören öğrencileri taşıyan minibüs, dönüş yolunda özel otomobil ile çarpıştı.  Kazada 5 öğrenci hafif şekilde yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, Yenişehir’de özel bir eğitim yurdunda eğitim gören kız öğrencilere, hafta sonu yapılan sınav öncesinde moral depolamak amacıyla, yurt yönetimi tarafından piknik düzenlendi.
Yurt öğrencileri geçtiğimiz Cumartesi günü, yurt yöneticilerinin nezaretinde İnegöl’e geldiler. İnegöl’de yapılan pikniğin ardından öğrenciler saat 17.00 sıralarında sürücü Nurettin Özta’ın yönetimindeki 16 UT 408 plakalı minibüs ile Yenişehir’e dönmek üzere yola çıktılar. İnegöl’deki gezinin morali ile neşeli bir şekilde Yenişehir’e doğru yol alan öğrencilerin bulunduğu minibüse, İnegöl’e bağlı Boğazköy Barajı mevkiinde, aynı istikamette seyretmekte olan sürücü İbrahim Sevinç yönetimindeki 16 PG 978 plakalı özel otomobil arkadan çarptı.
Kazada, minibüste bulunan yurt öğrencilerinden 19 yaşındaki Sabriye Sevmiş, 16 yaşındaki Rukiye Aruç, 14 yaşındaki Mine Işık, 16 yaşındaki Elif Sucu ve 14 yaşındaki Hatice Atay yaralandılar.
Yaralı öğrencilere ilk müdahale olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansındaki sağlık  görevlileri tarafından yapıldı. Yaralı öğrenciler daha sonra İnegöl ve Yenişehir Devlet Hastanelerine götürülerek tedavi altına alındı. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, YGS’ye girebilecekleri belirtildi.
Kaza nedeniyle İnegöl-Yenişehir arası karayolunda trafik akışı jandarma ekipleri tarafından tek şeritten kontrollü olarak verilirken, kazaya karışan araçların çekilmesinin ardından yolda normal trafik akışı yeniden sağlandı.

 

Editör: TE Bilişim