İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür Derneği tarafından her yıl düzenlenen Pita Festivali’ne ilgi büyük oldu.

Pita Festivali, İnegöl Protokolü, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum Kuruluşlarının temsilcileri, çevre il ve ilçelerdeki Boşnak Derneklerinin temsilcileri, İnegöl Boşnak camiasından aileler ve İnegöllü misafirlerle birlikte yaklaşık 3 binden fazla insanın katılımıyla Esenköy Pita alanında gerçekleşti.

Festivalde konuşan Dernek Başkanı Selahattin Kozan, “Bu yıl, bizler için önemli bir yıl. Çünkü bu yıl, derneğimizin kuruluşunun 25’nci kuruluş yıldönümü. Dernek, çeyrek asrı geride bıraktı. 15 Temmuz 1994’te kurulan derneğimiz, kuruluşundan 1 yıl sonra başlattığı, gelenekselleşmiş Pita Şölenlerine devam ediyor. Bu yılki Pita Şöleni de, 22’nci Pita şölenimiz. Biliyorsunuz sadece, 3 yıllık bir kesinti dönemi yaşadık. Ülkemizde, olağanüstü durumlar olmadığı sürece, Pita Şölenlerimiz devam edecek. 3 yıllık kesintiden itibaren 2017’de tekrar başlayan 20’nci Pita’dan sonra, 2018 ile 2019 dönemi Pita Şölenleri, bizim yönetimimize nasip oldu. Şahsım ve yönetimim, camiamızı en güzel şekilde temsil etme gayreti içindedir. Keza, yaklaşık 2 yıldır sessiz-sedasız olarak yaptıklarımız ortadadır. Yetki dönemi sonuna kadar da yine sessiz-sedasız bir şeyler yapmaya gayret edeceğiz. Bu vesileyle 22’nci Pita Şöleni’nin gerçekleşmesinde emeği olan, katkıda bulunan ve davetimize icabet eden herkese şahsım ve yönetimim adına ayrı ayrı teşekkür ediyor ve iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

YENİ KURULAN EKİP SAHNE ALDI

Bu yıl kurulup 25-30 Temmuz’da Bosna’daki Halk Oyunları Festivali’nde ülkemizi temsil edecek olan ve ilk gösterimini Pita Festivalinde sergileyen İNBOSDER Halk Dansları Ekibi ile İstanbul Bayrampaşa Bosna-Sancak Derneği ve Yıldırım Bosna Spor Kulübü’nün Sevdalinka Korosu güne renk kattı ve büyük beğeni topladı.

Katılımcılara Boşnak böreği ve ayran ikramı gerçekleştirildi. Pistten inmek bilmeyen Boşnaklar ve misafirler saat 18.00’e kadar gönüllerince doyasıya eğlendiler. Eğlence de İnegöl ve Bursa protokolü de yerini aldı.

Editör: TE Bilişim