Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Uğur Şen, 2021 yılının ilk 3 ayında İnegöl’de 12 intihar vakasının yaşandığına dikkati çekerek, gençliğe sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Başkan Uğur Şen yaptığı açıklamada; “İntiharın ve özellikle aynı yaş grubundaki gençlerde intihar vakalarının her geçen gün arttığını görüyor ve bu durum için endişeleniyoruz.  2021’in başından beri sadece üç ay içinde İnegöl’de 12 tane intihar vakası yaşanmıştır. Sadece hafta sonu üst üste iki gencimizin intiharı durumun ne kadar endişe verici olduğunu gösteriyor. Ve bizler bu gençlerimize engel olamamanın vicdan azabını iliklerimize kadar hissediyoruz. Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak, gençlik teşkilatımızla geçtiğimiz aylarda sürekli olarak köşe başı buluşmalarıyla sokaktaki gençlerimizi dinledik. Evet, ekonomik sorunlar var. Geleceğe dönük işle ilgili endişeler var. Ancak en büyük problem ‘Ahlak ve Maneviyat’ noktasında gençlerimizin her geçen gün değerlerini yitirmesidir.”

“Gençlik meselesi, bir kültür ve medeniyet davasıdır. Gençlik, bir ülkenin, bir milletin ve devletin geleceğidir. Gençliğin kaybı, ülkenin, milletin ve devletin kaybı demektir. O nedenle Gençlik, sadece ailenin meselesi olmayıp topyekûn bir milletin ve devletin meselesidir. Bundan dolayı siyasilerin kısır meselelerle uğraşmaktan kurtulup geleceğimiz olan gençliğin inşasına yönelmesi zaruridir. İnegöl’de basın açıklamaları düzenleyen büyüklerimiz, gençlerimizin içine düştüğü bu durumla ilgili acı gerçekleri niye dile getirmiyorlar? Maalesef bugün yaşananlardan anlıyoruz ki; ‘Dindar nesil yetiştirmek istiyoruz’ demekle ahlaklı ve maneviyatlı nesiller yetişmiyor. Anlıyoruz ki sadece belediyede “gençlik ve danışma merkezi” açmakla gençlerin derdine derman olunmuyor.” diye konuştu.

Gençliğe sahip çıkılması çağrısında bulunan Başkan Şen, “Hani gençler bu ülkenin geleceğiydi? Bu bahsettiğiniz gençler hangi gençler? Şimdi buradan bu şehrin eminlerine,  bürokrasisine, ilim adamlarına, kanaat önderlerine, meclisteki temsilcilerine ve bu şehrin vicdanlı insanlarına kimseyi ötekileştirmeden, kimseye hakaret etmeden bir çağrıda bulunmak istiyoruz. İnegöl’ümüzdeki görünüşü, düşüncesi ve hatta inancı ne olursa olsun tüm gençlerimizin temsil edileceği bir gençlik platformu kurulmalıdır. Bu platformda tüm sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin gençlik temsilcileri de bulunmalıdır. Gençlerimizle ilgili tüm sorunlar ve çözüm önerileri bu platform üzerinde istişare edilmeli ve çözüme kavuşturulmalıdır. Unutulmamalıdır ki bugün gençlerimizin en önemli sorunu ‘muhatap alınmamaları’ ve ‘muhatap bulamamalarıdır’. Çağrımız vücut bulsun. Mademki gençler geleceğimiz, o zaman hep beraber geleceğimize sahip çıkalım.” dedi.

Editör: TE Bilişim