AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, dün saat 12.00’de AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve bazı  yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican’ı makamında ziyaret etti.

İNEGÖL’DE BİR ÇOK İLÇE VE İLDEN ÇOK  ÖĞRENCİ VAR

Ziyarette konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Görevinizde başarılar diliyoruz. İnegöl, İlk ve Ortaöğretimde eğitim öğretim görmekte olan öğrenci sayısı ile bile bir çok İl ve ilçeden büyük. 50 bin civarında öğrenci var. 3 bine yakın öğretmen var. Milli, manevi değerlere uygun gelecek nesillerin yetişmesi için sizlere büyük görev düşüyor. 12 yıl önce sınıflarda 50-60 civarında öğrenciyle derslerin yapıldığı günleri çok yakinen yaşadık” dedi.

40 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Türkiye’de 820 bin civarında öğretmen var. Bu yılbaşında 10 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Bu yıl 40 bin öğretmen daha alacağız. 10 yıllık süre içinde 500 bine yaklaşan sayı da öğretmen görevlendirmesi yapıldı. Orta ölçekli bir il nüfusu kadar kamuya öğretmen kadrosu verilerek görevlendirme yapıldı. Bu da, eğitimdeki açığı ne kadar kapattığımızın göstergesidir. Başbakanımızın talimatıyla okullaşmaya yapılan yatırımlar çığ gibi büyüdü. Türkiye’de 176 üniversite sayısına ulaştık. Üniversite olmayan ilimiz kalmadı. Bu üniversitelerin fikir, sanat ürettiği noktaya yavaş yavaş taşınıyoruz. Son 7 yıldır Milli Eğitim bütçesi, birinci sırada yer alıyor. Geleceğe çocuklarımızı hazırlamak için onlara yatırım yapmamız gerekiyor. Geleceğin Türkiye’si bu günün Türkiye’sinden daha iyi olacak. İmam Hatip Liseleri ve Meslek Liselerine katsayı probleminin getirilmesi bir neslin mesleksiz yetişmesine sebebiyet vermiştir. Ama bu gün AK Partiyle Meslek Liselerinin ve İmam Hatip Liselerinin önü açılmıştır” diye konuştu.

YENİ LİSELER AÇILDI

İnegöl’de şu anda bir tane lise eksiğinin olduğunu aktaran Şahin, “İnegöl’de sadece ‘Güzel Sanatlar Lisesi’ yok. Bu durumdan kendimize vazife çıkarttık. Kısmet olursa, yeni dönemde Allah nasip ederse İnegöl’e bir ‘Güzel Sanatlar Lisesi’ kazandırmak istiyoruz. Anadolu ve Teknik Meslek Liselerimizi, Sosyal Bilimler Lisemizi açtık. Spor Lisemizi, Turizm ve Otelcilik Lisemizi açtık. Bugün ancak bir ilde bir Spor Lisesi açılabiliyor. Biz bütün şartları zorlayarak Bursa’mızdaki ikinci Spor Lisesini İnegöl’de açtık. 90 öğrenci alımı olacak. Mesudiye mahallemize bir okul daha yapıyoruz. Yakın zamanda inşaatı başlayacak. TOKİ Bölgesi Baykoca mahallesinde İmam Hatip Lisesi açıldı” şeklinde konuştu.

İNEGÖL’ÜN BİR ARTISI VAR, HAYIRSEVERİ ÇOK

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Milletvekilimiz, eğitimde eğitimcilerden önce gidiyor. Değerli görevi Mehmet Baştürk’ten aldıktan sonra 40 günden bu yana görevdeyim. Milletvekilimiz, Milli Eğitim Bakanlığı ile Meclis arasında mekik dokuyor. Bu liselerin açılması büyük bir başarı. Eksik olan sadece Güzel Sanatlar Lisesi. O da yakında olur diye düşünüyoruz. İnegöl’ün bir artısı var, hayırseveri çok. Çok kısa sürede büyük başarılar elde edildi. Güzel Sanatlar Lisesiyle birlikte hiçbir eksiğimiz kalmayacak. İnegöl’e inşallah çok güzel hizmetler yapılacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Milletvekili Şahin, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican’a çiçek takdim ederek, başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim