Bayan Park Görevlisi

7 aydan bu yana faaliyet gösteren Ücretli Otopark Sisteminde (PARKOMAT), İnegöl'ün alışık olmadığı bir durum yaşandı. Son zamanlarda erkeklerin çalıştığı işlerde boy gösteren bayanlar, şimdi de Parkomat sisteminde görev yapıyor. Bir çok ilde faaliyet gösteren Parkomat sisteminde bayanlarda görev yaparken, İnegöl'deki Parkomat sisteminde de ilk kez bir bayan göreve başladı.

2010 yılı Aralık ayı Belediye Meclisi toplantısında gündeme getirilip, görüşülerek oy birliği ile kabul edilen Atatürk Bulvarı, Ahmet Akyollu ve Nuri Doğrul caddeleri ile İnegöl Meslek Yüksekokulunun eski yeri ve Uzun sokağın arkasındaki Açık Otoparklara yönelik olarak 7 ay önce start alan ücretli otopark sisteminde (PARKOMAT), ilk bayan personel olarak Rukiye Çetinkaya göreve başladı.

BAYANLARI BEKLİYORUZ

Parktur Otopark Yönetim Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Oygun, Türkiye genelindeki birçok ilde faaliyet gösteren sistemde, genelde bayanların görev yaptığını belirterek, İnegöl'de de bayanların görev yapmasını istediklerini söyledi.

Parkomat Saha Müfettişi Bülent Taşdemir ise, İnegöl'de de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Diğer şubelerimizin çoğunda bayan personel çalıştırıyoruz. İnegöl'de de bir bayan görevlimiz göreve başladı. İnegöl'de bu sistemde çalışan bayan görevlilerin artmasını istiyoruz" dedi.

BAYANLARLA SIKINTILAR AŞILIYOR

Bayan personelle birlikte sistemde yaşanan sorunların yüzde 80 oranında düşeceğine inandıklarını ifade eden Taşdemir, "Çünkü bazı sürücü arkadaşlar, PARKOMAT fişlerini alma ve ücret ödememe konusunda sıkıntılar yaşatıyorlar. Bayan arkadaşlarımızla bu yaşanan sorunların üstesinden geleceğimize eminiz" diye konuştu.

Bayanların kendi cesaretlerini artırmalarının gerektiğini söyleyen Parkomat görevlisi Rukiye Çetinkaya’da, ihtiyacı olan herkesin çalışabileceği güvenli bir iş olduğunu söyleyerek, yaklaşımın pozitif olması halinde, sürücülerin de pozitif yaklaştığını ileri sürdü.

 

Editör: TE Bilişim