İnegöl’de son yıllarda artan ceviz üretiminde hasat başladı. Geçtiğimiz yıla göre beklenenden daha fazla üretim olurken üretici ise fiyatlardan memnun.

Son yıllarda İnegöl’de artan ceviz üretimi bu senede yüzleri güldürdü. İnegöl’de en fazla ceviz üretimi yapılan Konurlar Mahallesi’nde 3 bin dekar alanda yaklaşık 750 bin ton ceviz üretimi bekleniyor. Üreticiyi memnun eden ceviz, bu sene 6 liradan alıcı buluyor.

CEVİZ ÜRETİMİ HIZLA ÇOĞALIYOR

İnegöl’de ceviz üretiminin her yıl arttığını söyleyen İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Bugün İnegöl’ümüzün Konurlar Mahallesi’ndeyiz. Bu mahallemiz son yıllarda ceviz üretimiyle ön olana çıkmaya başladı. Bugün 4 yaşında ağaçların olduğu bir bahçede hasadımızı yapıyoruz. Bu günlerde İnegöl’ün her yerinde ceviz hasadı devam ediyor. Konurlar Mahallesi’nde 3 bin dönümü geçen bir alanda ceviz üretimi var. Bölgesel olarak baktığımızda bu vadi üzerindeki Hayriye, Muratbey, Bahariye ve Konurlar mahallelerinde 5 bin dönümü geçen ceviz üretimi bulunuyor. İnegöl genelinde hızla çoğalan ceviz üretiminde toplamda 30 bin dönüm alanda ceviz üretimi yapılıyor. Konurlar Mahallesi’nde geçen yıl 250 bin ton civarında bir ceviz üretimi varken bu yıl bu rakam 750 bin ton civarına çıktı. Önümüzdeki yıl bu rekoltenin 1500 ton olması hayal değil. Bahçelerimizin genç oluşundan bu rakam her yıl artarak devam edecek. Bu yıl yaş olan cevizin fiyatı 6 TL, soyulmuş ceviz ise 17 TL civarında kendine alıcı buluyor” dedi.

Editör: TE Bilişim