İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Rehber öğretmenlerin katılımıyla çocuğa karşı şiddetin önlenmesiyle ilgili çalıştay gerçekleştirildi.

İnegöl´deki 168 okulda eğitim gören 55 bin öğrencinin, Bakanlık tarafından duygusal, bilişsel, akademik, gelecek ve kariyer planlama gibi öncelikli konuların yanında her türlü sorunlarını paylaşmaları, sorunlarına çözüm aramaları için atadığı rehber öğretmenleri bilinçlendirmek, farkındalıkları arttırmak için düzenlenen çalıştay Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

Çalıştay için Hanife Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğünün koordinesinde Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nde kurulan komisyonda görevli olan Psikolojik Uzman ve Eğitim Uzmanlarından oluşan Eksi 25 Derneği üyeleri ile görüşmelerin sonucunda 15-16 Ocak tarihlerinde çalıştay gerçekleştirildi. Piskolojik Danışman Burak Karakaya, Eğitim uzmanı Yasemin Tümkaya Karakaya, Eğitim Uzmanı Tuğba Altıntaş, Piskolojik Danışman Canan Çomak Karadağ´dan oluşan uzman ekip İnegöl´de görev yapan öğretmenlere bilgiler verdiler.

Çalıştayla alakalı açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “İnegöl ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin akademik, sportif başarılarını önemsediğimiz ve teşvik ettiğimiz gibi dezavantajlı grupta sayabileceğimiz karşılaşılmasını istemediğimiz durumlara karşı da tedbirlerimizi almayı, farkındalığı arttırmayı amaçladık. Bu çalıştayla rehber öğretmenleri eğitecekler, Rehber Öğretmenler de görev yaptıkları okullardaki öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi bilgilendirecekler. Bizim burada yaptığımız çalıştayla kar topunu dağın zirvesinden harekete geçirdik. Bu kartopunun dev bir çığa dönüşmesi gibi olumlu anlamda beklentimiz var” dedi.

Öğrencilerin şiddetin olmadığı bir dünyada yaşamayı hak ettiklerini ve bu hak ettikleri Dünyaya Allah´ın izniyle kavuşturacaklarını belirten Bilican tarafından uzman eğitimcilere plaketleri takdim edildi. Çalıştaya katılan öğretmenlere sertifikaları verildi.

Çalıştay´da vaka analizleri, vakalar karşısında yaklaşımlar, stratejik haritalamalar, şiddete uğrayan çocuklarda ipuçları, müdahale süreçleri, yasal mevzuatlar süreçler, İnegöl´ün güçlü ve zayıf yönleri, İnegöl´ün şiddete karşı geliştirilmesi gereken alanların belirlenmesi, çalışma ilkeleri gibi başlıklarda farklı görüşler tartışıldı. 

Editör: TE Bilişim