Eski Belediye Başkanı Refik Tabakoğlu dönemin de 220 İnegöllünün altın, bilezik, küpe ve parasını koyarak vatandaşlara ucuz ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla kurulan Halk Ekmek Fabrikası kepenk kapattı. İddiaya göre 3,5 milyon lira yatırım yaparak yeni bir fabrika kuran firmanın zarar ettiği gerekçesiyle üretimi durdurduğu belirtilirken, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, vatandaşlara ucuz ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla bir B planlarının olduğunu açıkladı.

1977-1980 yılları arasında İnegöl Belediye Başkanlığı yapan Refik Tabakoğlu döneminde ilçe halkının isteği üzerine belediye öncülüğün kooperatif kurularak açılan Belediye Halk Ekmek Fabrikası, 42 yıl sonra üretime ara verdi. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş döneminde yap-işlet-devret modeliyle yenilenen ve yaklaşık 3,5 milyon lira harcanarak ilçeye kazandırılan, modern ekmek fabrikası binasında üretim tamamen durdu.

Özellikle son günlerde belediye ekmek büfelerinin oluşturduğu görsel kirlilik nedeniyle gündeme gelen ekmek fabrikasında işletmeyi alan firmanın zarar ettiği gerekçesiyle İnegöl’den çekildiği iddia ediliyor. Son günlerde birçok vatandaş gazetemizi arayarak kapanmadan önceki süreçte ucuz ekmek fişi aldıklarını, ancak fabrikanın kapanması nedeniyle fişlerin ellerinde kaldığını belirterek şikayette bulunmuşlardı. Son günlerde şikayetlerin odak noktası haline gelen Ekmek Fabrikasıyla alakalı soru işaretlerine Başkan Alper Taban’dan cevap geldi. Amaçlarının ilçe halkına kaliteli ve ucuz ekmek hizmeti vermek olduğunu belirten Taban, bir süredir konuyla alakalı çalışmalar yaptığını, Bursa’da faaliyet gösteren BESAŞ firmasının hizmetinden vatandaşların memnun olduğunu ve benzer bir çalışmanın da İnegöl’de yapmak istediklerini müjdeledi.

Taban, tek amaçlarının ilçe halkının beklentilerini karşılayacak bir modelle hizmet vermek olduğunu dile getirerek, mevcut işletmecinin hizmete devam etmemesi halinde belediye olarak B planının devreye sokacaklarını belirtti.

BESAŞ ARACILIĞIYLA BU HİZMETİ SUNABİLİRİZ

İnegöl Belediyesi Ekmek Fabrikasıyla ilgili gündeme gelen tadilat mı yoksa kapandı mı konusunu değerlendiren Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi Ekmek Fabrikasıyla ilgili farklı bir sürecin işlediğini belirterek, “Güzel ve örnek bir çalışmayla BESAŞ aracılığıyla bu hizmeti sunabiliriz” dedi.

Makamında bir basın açıklaması yaparak konuya açıklık getiren Başkan Alper Taban, “Yaşanan mağduriyetlerle ilgili belediyemize bilgi gelmişti. Öncelikle bu konuyla ilgili bir süreç işliyor. Kimse zarar görmeden, vatandaşlarımızı da mağdur etmeden bu işi nihayete erdirmek istiyoruz. Belediye Ekmek Fabrikasıyla ilgili arkadaşlarımız bir çalışması başlatmıştı. Bursa Ekmek ve Besin Sanayii ve Ticaret A.Ş.’nin (BESAŞ) bu anlamda ki çalışmalarını beğeniyoruz. Hem vatandaş memnuniyeti hem de yaptığı ürünler açısından oldukça güzel bir örnek teşkil ediyor. İnegöl’ümüzde de bu anlamda BESAŞ’la birlikte bir çalışma yapmak istiyoruz. Bu konuda gelişmeler oldukça kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Yaptığımız çalışma sadece ekmek fabrikasıyla ilgili değil, aynı zamanda ekmek büfeleriyle ilgili de olacak. Büfelerimiz modernize edilerek, daha estetik hale getirilmesi sağlanacak. İlçemize ve ülkemize örnek olacak bir çalışmayı, İnegöl Belediyesi olarak hayata geçirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim