İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı doğrultusunda bugün, tüm Türkiye'de olduğu gibi İnegöl'de de yoğun koronavirüs denetimleri gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen denetimlere Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir ve Sağlık Müdürü Enver Ünal katıldı. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün için Türkiye genelinde tarihin en büyük salgın denetimi gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Talimat doğrultusunda harekete geçen İnegöl'deki yetkili kurumlar sabahın erken saatlerinden itibaren denetimlere ve uygulamalara başladı. Halk otobüsleri, özel araçlar, pazarlar, AVM'ler ve çeşitli iş yerleri tek tek denetlenerek koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Denetimler esnasında vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve hijyen uyarısı yapıldı.


İNEGÖL'DE DENETİMLERİ DURDURMADIK
Denetimlere katılan İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, "Türkiye çapında yapılan denetimleri bizler de İnegöl'de gerçekleştiriyoruz. Zaten İnegöl'de biz hiç denetimleri durdurmadık. Bizim bugünkü amacımız vatandaşlarımız bu konuda daha fazla bilinçlendirmek. Israrla kurallara uymayan vatandaşlar olursa da cezai işlem zaten uygulanıyor. İlçemizdeki vaka artışlarının temel nedeni maalesef düğün, nişan, asker uğurlama gibi cemiyetler. Halkın sağlığıyla oynayanlara müsaade etmeyeceğiz. Başarının temel şartı maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak. Heşerilerimizin bilinçlendirilmesi konusunda da azimle çalışan siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 


HAYAT DEVAM EDERKEN KURALLARA UYACAĞIZ
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, "Vatandaşlarımızın bu konuda hassas olmasını istiyoruz ve denetimlerimizi bu yönde gerçekleştiriyoruz. Vatandaşın sağlığı her şeyden önemli. Tabi ki hayat devam edecek ama devam ederken de kurallara uyacağız. İnsanların bu tedbirler konusunda daha dikkatli olması gerekiyor çünkü işin sonunda hasta yatağında yatmak var. Lütfen dikkatli olalım ve sağlığımızı koruyalım" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim