İnegöl halkı için yapılan hizmetlerin birkaç şehir eşkıyası tarafından zarar verilerek tahrip edildiğini vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Geçtiğimiz yıl Kasım ayına kadar Cuma Mahallemizde bir tane bile çocuk parkımız yoktu. Malumunuz bu mahallemiz şehrin merkezinde ve yapılaşmanın yoğun olduğu bir bölgemizdir. Mahalle sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda yaptığımız çalışmalar neticesinde Cuma Mahallesi Hacı Veli Çıkmazı Sokak´ta Ahmet Yaşar ve hissedarları adına kayıtlı olan ve üzerinde bir tescilli bina bulunan üç adet arsa belediyemiz tarafından meclis kararı ile takas yöntemiyle kamulaştırılmıştı. Hacı Veli Ağa Sokak tarafındaki tescilli binanın belediyemiz tarafından restorasyonu yapılmış ve bu binanın arka kısmında bulunan 882 metrekarelik alanda otopark, çocuk parkı, fitnes alanı ve oturma-dinlenme alanı olarak hayata geçirilmişti. Bu park aynı zamanda eski bir yerleşim alanı olan Cuma Mahallemizin ilk parkı olma özelliğini de taşıyor” dedi.

Yapılan bu tahribatın emeğe saygısızlık olduğunu vurgulayan Başkan Yardımcısı Kansu, parka verilen zarardan büyük üzüntü duyduklarını ve bunu yapanları şiddetle kınadığını ifade etti. Halkın da bu konuda kendilerine destek olması gerektiğini belirten Kansu, "Vatandaşlarımızın özellikle parklarda yaşanacak olası zararlara karşı gece ya da gündüz bizleri, polisi ya da jandarmayı arayarak bilgilendirebilirler. Günün herhangi bir saatinde parklarda gördükleri şüpheli durumlar için 153 nolu telefon numarasıyla bizlere ulaşabilecekleri gibi 155 ve 156 nolu telefonlardan polis ve jandarmaya da bilgi verebilirler. Bizler de şikâyet doğrultusunda söz konusu alanlara hızlı bir şekilde müdahale edebiliriz. Halkımızın duyarlılığı ve işbirliğiyle bir daha bunun gibi üzücü olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz" dedi.

İnegöl Belediyesi´nin İnegöl´ün tüm mahallelerine hizmet götürerek halkının her zaman takdirini kazandığını, fakat bazı kötü niyetli kişilerin zaman zaman belediyenin yaptığı güzel hizmetlere zarar vermeye çalıştığını söyleyen Kansu, "Birkaç kişinin verdiği zarar dolayısıyla kimsenin vatandaşlarımızın kullanımına sunduğumuz hizmetlerden mahrum kalmasını istemeyiz. Bunları koruyup kollamak da bir o kadar önemlidir. İnegöl hepimizin ve yapılan hizmetler de İnegöl halkımız içindir" dedi.

 

Editör: TE Bilişim