İnegöl genelinde 190 cami bulunuyor. Bu camilerden 68’i merkezde, 122’si de kırsal mahallelerde. 400 personelin görev yaptığı kentte ayrıca 5’i yatılı hafızlık olmak üzere 114 kuran kursu hizmet veriyor.

İnegöl’deki cami ve kuran kursu sayısı belli oldu. İlçe Müftülüğünden aldığımız resmi sonuçlara göre; İnegöl’de 190 cami ve 114 kuran kursu bulunuyor. Camilerin çoğu kırsal mahallelerde bulunurken; merkezdeki cami sayısı 68. İlçe Müftülüğü bünyesinde 400 personel ve din görevlisi hizmet veriyor. Merkez dışında en çok cami Yeniceköy Mahallesi’nde bulunuyor. Ayrıca kırsal mahallelerde de birden fazla cami bulunuyor.

Rahmetin ve bereketin bol olduğu mübarek Ramazan ayında, İnegöl’deki camiler yoğun bir şekilde kullanılıyor. Her yaştan insan camilere koşarken; mukabele geleneği devam ettiriliyor. Ramazan ayı dolayısıyla sabah, öğle ve ikindi namazından sonra okunan mukabeleleri takip eden yetişkinler, namaz vakitlerinin dışında da camilerin dolmasını sağlıyor.

Camilerin yoğun bir şekilde kullanılmasından dolayı imam ve müezzinlerin Ramazan mesaisi yoğun geçiyor. Mesaiye sahurda başlayan imamlar öğle namazına kadar ki zamanı mukabele okuyarak geçiriyor. Daha sonra öğlen cemaate namaz kıldırdıktan sonra Kur’an-ı Kerim ve mealini okuyan imamlar, ikindi namazı öncesi hadis sohbetinde bulunuyor. Günün büyük bölümünü camide geçiren din görevlileri, az bir uykuyla görevlerini yerine getiriyorlar.

Editör: TE Bilişim