İnegöl’de 2.5 aylık sürenin ardından kafeler, tedbirler alınarak hizmete yeniden açıldı. Kafeye gelen vatandaşlar maskeli ve dezenfekten kullanılarak kafelere alınıyor. Kafelerde her masaya iki sandalye konulurken, personeller ise maske ve eldivenle servis yapıyor.

Alınan tedbirler hakkında açıklama yapan İşletme sahibi Samet Arslan, “2.5 aylık sürenin ardından yeniden işletmemizi açtık. Tabi öncesinde gerekli temizliği ve dezenfektasyon işlemlerini yaptık. İşletmemizde masa ve sandalye mesafelerini ayarladık. İlk olarak işletmemize gelen müşterimizi maskeli şekilde içeri aldıktan sonra el dezenfektanlarını sunuyoruz. Masalar arasında mesafeleri ayarladık. Her masamızda iki müşteriden fazla misafir ağırlayamıyoruz. Personelimizde maske ve eldiven kullanarak, servislerini yapıyorlar.” Dedi.

MÜŞTERİLER BİR SÜRE OTURDUKTAN SONRA UĞURLANIYOR

Arslan, “10 metrekareye bir müşteri olacak şekilde ayarlama yaptık. Bizim işletmemiz 500 metrekarelik alana sahip. Yani 50 müşterimizi kafemize alacağız. Belirli bir süre oturan müşterimizi de nazik dille uğurluyoruz. Fiyat politikamız aynı şekilde devam edecek. Tabiki gelirimiz, kazancımız azalacak ama biz bunu sineye çekeceğiz. Bu günlere kavuşmak bizim için çok önemliydi. Bol kazançlı günler bekliyoruz. “ ifadelerini kullandı.

ÇOK SIKILMIŞTIK

Kafeye gelen müşteri Selin Sayın ise, “Uzun zaman oldu kafeye gelmeyeli. Evde çok canım sıkılmıştı, arkadaşımla geldik. Bizlerde dikkat ediyoruz; maskemizi kullanıyoruz. Kafeye girerken dezenfekten kullandık. Oldukça iyi. Herkesin bu konuda dikkat etmesi gerekiyor. Bir süre böyle dikkat edeceğiz. Uzun zaman sonra dışarıya çıkmak, kafeye gelmek oldukça mutlu etti” dedi.

Editör: TE Bilişim