İnegöl Devlet Hastanesi Acil servis bölümüne gelen hastaların acillik olmayan şikayetleri iş yükünü artırıyor. İlginç taleplerle gelen vatandaşların hastalık nedenleri güldürüyor.

Acil Servis, hastanelere getirilen ve acilen bakılması gereken hastaların ilk bakım ve tedavilerinin yapıldığı bölüm. Acil servis, hastane ve diğer sağlık kuruluşlarının ulaşımı kolay ve girişi ambulansların yanaşabileceği bir bölgesinde bulunan acil sağlık yardımı gerektiren hastalara bu hizmeti veren birim olarak tanımlansa da, öyle ilginç vakalar geliyor ki, görevlilerde, duyanlarda şaşırıyor. Can kurtarma adına zamanla yarışın yaşandığı İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis bölümü, basit şikayetlerle gelen hastaların akınına uğruyor. 2020 yılı başvuru sayısında artış olan İnegöl Devlet Hastanesi Acil servis bölümüne gelen hastaların acillik olmayan şikayetleri iş yükünü artırıyor.

Sağlık durumu gerçekten acil müdahale gerektirmeyen hastaların çoğunun acil servise başvurduğun aktaran yetkililer, “Durumu kritik olmayan hastalarda acil servise geliyor, bu nedenle acil serviste yoğunluk yaşıyoruz. Acil durumu olmayan hastalarımız polikliniklere başvurmalı. Biraz daha duyarlılık bekliyoruz” dediler.

KOMİK ŞİKAYETLER

İnegöl Devlet Hastanesi Acil servisine gelen hastaların şikayetleri şaşırtıyor. İşte o şikayet nedenleri; “Tansiyonum yükselmiş olabilir?”, “Piercing’imi çıkarmak istiyorum’, ‘Güne gideceğim vücut direncimi yükseltmem lazım´, ‘Ayağımda sivilce çıktı´, ‘diş ağrısı´, ‘ayak kaşıntısı´, ‘5 yıldır belim ağrıyor´, ‘Ayakkabı vuruyor´, ‘Ayağım terliyor´, ‘Uzağı göremiyorum´, “Geçerken uğradım, kan şekerimi ölçtüreceğim”, ‘Karnım ağrıyor’.

Editör: TE Bilişim