Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle 1 metre kar kalınlığının olduğu kırsal mahallelerde yoğun çalışmalarını sürdürüyorlar.

35 bin 500 kilometrekarelik alanda elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ arıza ekipleri, kesintileri gidermek için karla mücadele veriyorlar.

Ekipler, 1 metreyi bulan kar altında bölgenin yüksek kırsal mahallelerde arızalanan elektrik hatlarına anında müdahale ediyor.

Arıza olan dağlık bölgeye 4x4 araçlarla ulaşan ekipler, aracın ulaşmadığı alanlara ise sırtlandıkları merdivenle karları yara yara ilerliyorlar.

Metrelerce yükseklikteki elektrik direklerine kimi zaman tırmanarak kimi zaman ise araçtaki sepet yardımıyla çıkan ekipler, arızayı giderip vatandaşların mağduriyetini gideriyorlar.

Yetkililer, kış hazırlıklarının önceden yapıldığını belirterek, "Yapılan çalışmalar kapsamında zarar gören hatlar onarılarak şebekenin kışa hazır olması için gerekli tüm tedbirler alındı. Kriz yönetiminin önceden planlanması ve ekiplerimizin teyakkuz halinde görev yapmasının neticesinde oluşabilecek her türlü arızaya karşı müdahale edebilecek hareket kabiliyetine sahibiz” dediler.

Kaliteli ve kesintisiz enerji hizmetini ulaştırmak için tüm birimlerin özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten UEDAŞ yetkilileri, kış boyunca mücadeleye devam edeceklerini, vatandaşların kesintisiz elektrik kullanımını sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Editör: TE Bilişim