Anadolu Gençlik Derneği tarafından, her yıl düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması, ülke genelinde il ve ilçe merkezindeki devlet okullarında gerçekleşti.

Bu yıl 7.’si düzenlenen yarışma, İnegöl’de de Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu’nda heyecan dolu anlara neden oldu. ‘Kaybedeni Olmayan Yarışma’ sloganı ile gönüllerde yer tutan organizasyon ile gençlerin, peygamber efendimizin hayatını öğrenerek onun ahlakıyla ahlaklanması hedeflendi.

Yarışmaya katılan yüzlerce öğrenciden dereceye girenler, Anadolu Gençlik Derneği tarafından 31 Aralık’ta düzenlenecek olan Mekke’nin Fethi gecesinde açıklanarak ödüllendirilecek.

PEYGAMBERİMİZİN RAZI OLACAĞI BİR GENÇLİK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Anadolu Gençlik Derneği Liseler Komisyon Başkanı Muhammed Ali Zengin, “Anadolu Gençlik Derneği olarak, geleneksel hale getirdiğimiz Siyer-i Nebi Yarışması düzenleyip lise öğrencilerini Efendimiz’le (s.a.s.) buluşturma adına, efendimizin izini takip etme adına bu sınavı düzenliyoruz. İyi ve güzeli kendilerine şiar edinmiş teşkilatımızın Siyer-i Nebi yarışmasıyla mesajını en doğru ve en etkili şekilde ulaştırmayı hedefliyoruz. Günümüzde uyuşturucu, alkol, sigara ve diziler, filmler gibi konular gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi yarışması tertipleyerek gençlerimizin Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) hayatını okumasına vesile oluyoruz ve bu yarışmanın kaybedeni olmayacaktır. Bizler sevgili Peygamber’imizin (s.a.s.) razı olacağı şefaat edeceği bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bunun için yaz, kış demeden tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLER MEKKE’NİN FETHİ GECESİNDE

Türkiye genelinde yapılan yarışmaya binlerce lise öğrencisinin başvurduğunu belirten Zengin, “Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi olarak biz de İnegöl’de Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu’nda sınavı gerçekleştirdik. İnegöl’de yarışmamıza öğrencilerimiz yoğun ilgi göstermişlerdir. Bu ilgi geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır. Yarışmanın ödüllendirmeleri 31 Aralık tarihindeki Mekke’nin Fethi gecesinde gerçekleştirilecektir. Bu yarışmadan sonra dereceye girenler arasında Türkiye genelinde birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL, beşinciye bin TL verilecektir. Yarışmamıza başvuruda bulunan tüm gençlerimize ve ailelerine, görev alan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim