CHP İnegöl İlçe Yöneticisi Demet Tunca, uyuşturucu kullanan ve suça karışan gençleri gündeme getirerek, “İnegöl’de uyuşturucu ile mücadele merkezi kurulmalı” dedi.

Bursa’nın diğer ilçelerini örnek gösteren CHP İnegöl İlçe Yöneiticisi Tunca, “Bursa’ da madde bağımlılığı ile ilgili mücadele kapsamında Nalınlar Köyünde rehabilitasyon merkezi, Yıldırım’da da “Bağımlılık Köyü” yapılıyor. Yeşilay ve üniversite içinde de bağımlılık merkezi kuruluyor. İnegöl’de ise maalesef bu konu ile ilgili tek bir merkez dahi bulunmamaktadır” dedi.

DURUM VAHİM

Demet Tunca açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“EGM verilerine göre geçen yıl ülke genelinde 159.268 uyuşturucu olayında 231.652 şüpheli yakalandı. Maalesef İnegöl’de de durum çok vahim. Uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençlerimiz olmak üzere tüm toplum açısından büyük tehlike arz ediyor. EGM tarafından sanal mağazalardan indirilen bir proje oluşturuldu. Projenin adı “UYUMA”…Peki bu uygulamadan gençlerimizin, vatandaşlarımızın ne kadarı haberdar. Cevaplaması hem zor;hem de kolay bir soru “-Madde bağımlılığından kurtulmak mümkün mü?” Bir takım baskılarla yıldırmaya çalışmak, engelleme ve kısıtlamalar uygulayarak bunu başaramayız. Mümkünse bir yardım politikası, yardım ilişkisi geliştirmek gerekir. Bu da gruplar halinde olmalı. Alınan profesyonel destekler sayesinde bunu başarmak mümkün. Gençlerin en çok ihtiyacı olduğu şey sevgidir, kendisine güvenilmesi ve değer verilmesidir.”

İNEGÖL’E UYUŞTURUCU MÜCADELE MERKEZİ GEREKLİ

“Bursa’ da madde bağımlılığı ile ilgili mücadele kapsamında Nalınlar Köyünde rehabilitasyon merkezi, Yıldırım’da da “Bağımlılık Köyü” yapılıyor. Yeşilay ve üniversite içinde de bağımlılık merkezi kuruluyor. İnegöl de ise maalesef bu konu ile ilgili tek bir merkez dahi bulunmamaktadır. İnegöl Belediyesi’ni bu konu ile ilgili daha duyarlı olmasını ve en kısa sürede gençlerimizin geleceğini kurtarabilmemiz için bu gibi merkezlerin yapılmasını tüm gençlerimiz adına talep ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim