Evlerde bulundurulması gerekenler arasında maskeler ve dezenfektanların yanı sıra koruyucu tulumlar da yerini almaya başladı. Yaşanan Coronavirüs nedeniyle maske, dezenfektan ve koruyucu tulumların fiyatları yüzde 100 artarken, piyasada zor bulunan ateş ölçerlerin fiyatlarında yüzde 1000 oranında artış yaşanıyor. 1 ay önce 100 liraya satışa sunulan ateş ölçer ise şuan yaklaşık bin TL’ye satılıyor. Coronavirüs’ten korunmak artık lüks haline geldi. Medikallerden ateş ölçerler yok satarken, fiyatları ise dudak uçuklatıyor. Evlerde bulunması gereken eşyalar arasında artık koruyucu tulumlarda yerini aldı.

TULUMLAR BAŞ KÖŞEDE

Konuyla ilgili açıklama yapan Medikal firması sahibi Tayfun Bekil, satışların arttığını belirterek, “Maske, eldiven, dezenfektan satışlarımız yoğun. Fakat son zamanlarda koruyucu tulumların da satışında artış başladı. Günlük tulumlar şimdilik elimizde var. Fakat sürekli kullanılan tulumlar ise piyasada yok. Günlük kullanım tulumlarımız ve maskelerimiz mevcut. Fakat maliyet artışlarından dolayı, fiyatlarda artış söz konusu. Evlerde maske ve dezenfektan bulunuyordu. Son zamanlarda koruyucu tulumda olmaya başladı. Tulum giyip dışarıda korunuyorlar” dedi.

YÜZDE 1000 ARTIŞ

Bazı ürünlerde yüzde 100, bazılarında ise yüzde 1000 oranında fiyat artışlarının olduğunun altını çizen Bekil, “Bunun nedeni de ilk olarak Çin’de başlamıştı bu virüs. Dolayısıyla Çinli biri gelip piyasadaki maske ve steril malzemeleri aldı. Tulum fiyatlarımız 65 TL. Dezenfektanlar 70 TL civarında” diye konuştu.

ATEŞ ÖLÇERLER EL YAKIYOR

Ateş ölçeler fiyatlarında oldukça artışın olduğunu aktaran Bekil, “Bazı ürünlerde yüzde 500 oranında bir artış söz konusu. Bunun nedeni piyasada bulunmaması. Kalmadı artık. Bizde bile bir tane var. Fiyatı bin TL. Biz perakendeciler kesinlikle fırsatçılık yapmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim