Şahin, en büyük ödeneğin 250 bin lira ile 2014-2015 eğitim öğretim döneminde Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda faaliyete geçecek olan Sosyal Bilimler Lisesine aktarıldığını söyledi.

GELECEĞİMİZİN EMENATÇİLERİ

Milletvekili Hüseyin Şahin, yaptığı açıklamada, İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğünün talepleri doğrultusunda okulların donatım ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli ödeneklerin gönderildiğini belirtti. İktidar olarak eğitim ve öğretime büyük önem verdiklerini, okulların ihtiyaçlarının anında karşılandığını vurgulayan Şahin, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin kaliteli eğitim alması için, onlara her türlü olanakların sağlanması noktasında büyük gayret içindeyiz. Üniversitelere hazırlanan gençlerimizin lise eğitimlerini eksiksiz tamamlaması en büyük arzumuz” dedi.

ASLAN PAYI SOSYAL BİLİMLER LİSESİNE

Okullara gönderilen ödenek miktarları ve kullanım alanları konusunda da detaylı bilgiler aktaran Milletvekili Şahın,  “2014-2015  eğitim öğretim döneminde Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda hizmete girecek olan Sosyal Bilimler Lisesine 250 bin lira, Spor Lisesine ise 50 bin lira çıkarıldı. Ayrıca Ahıskalı hayırsever işadamının yaptırdığı Naire Çikayeva  Anadolu Lisesi’ne yeni okul  donatımı için 120 bin lira ödenek gönderildi” dedi.

HALK EĞİTİM MERKEZİNE 120 BİN LİRA

AK Parti Bursa Milletvekili Şahin, diğer okullara gönderilen ödeneklerle ilgili şu bilgileri verdi;

“İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine okul donatımı için 27 bin lira, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesine okul donatımı için 12 bin lira, TOKİ  Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesine yeni okul donatımı  için 200 bin lira, Yenice Abdurrahman Öztarhan Anadolu Lisesine yeni okul donatımı için 180 bin lira, Hacı Sevim Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine okul takviyesi için 30 bin lira, Dörtçelik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine pansiyon takviyesi için 50 bin lira gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca Ticaret Meslek Lisesine 30 bin lira, Kız Teknik ve Meslek Lisesine 55 bin lira, Nene Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesine 50 bin lira, Yunus Emre Kız Teknik ve Meslek Lisesine farklı ihtiyaçlar için üç ayrı dilim halinde olmak üzere toplam 145 bin lira gönderirken, İnegöl Halk Eğitim Merkezine de, yeni bina donanımı için 120 bin liralık ödenek çıkarıldı”. 

Editör: TE Bilişim