Saadet Partisi (SP)

Saadet Partisi (SP) İnegöl İlçe Başkanı Bahri Urgun yaptığı yazılı açıklamada, büyümenin kesintisiz olarak sürdürebilmesi için İnegöl’ün il olması gerektiğini söyledi. Urgun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısının “Keşke daha az il olsa” sözlerini de değerlendirdi.
DERDİMİZ İL OLMAK
Yazılı bir açıklama yaparak gündeme ilişkin görüşlerini ifade eden Başkan Bahri Urgun, “İnegöl olarak ciddi bir derdimiz var, il olmak. Bu derdimiz iktidar partisi tarafından kulak ardı edildikçe, bizlerde Saadet Partisi İlçe Teşkilatı olarak her platformda bu derdimizi defaatle dile getirdik, ilçe halkımızın ve ilçe siyasetinin gündemine taşıdık. AK Parti’nin ciddi anlamdaki bir oy oranıyla iktidar olması artık İnegöl’ün il olma hakkının verilmesi için bir umut olmuştu. Çünkü İnegöl, ihracatı, ithalatında fazla olan bir sanayi şehri olmasıyla, mobilyanın başkenti olma yolunda hızla ilerleyen mobilya sanayisiyle, Türkiye genelinde ilk 20’ye giren ihracat sıralamasıyla, sanayinin dışında ciddi anlamda ihracat yapacak düzeye sahip tarım işletmeciliğiyle, nüfus olarak 44 ilden daha büyük olmasıyla, mevcut birçok ilin nüfusu kadar sayıya sahip öğrenci sayısıyla, her gün büyüyen sanayisi ve buna bağlı olarak artan nüfusuyla, ilçe olmaya hazır 4 beldesi, 91 köyüyle, şifa dağıtan kaplıcalarıyla, kendi imkanlarını kullanarak marka olan, son olarak referandumda Saadet Partisi İlçe Teşkilatımızın da desteğiyle Türkiye ortalamasının üzerinde bir ‘Evet’ oyu almasıyla dikkatleri üzerine çeken İnegöl’ümüz, büyümesini kesintisiz olarak sürdürebilmesi için il olmayı hak eden bir kenttir” dedi.
SAMİMİYETSİZLİK
“Ancak dertliyiz” sözlerine ile açıklamasına devam eden Urgun, “Bugüne kadar AK Parti Milletvekillerinin ve ilçe yöneticilerinin kıvrak ifadelerle konuyu gündemden düşürmeye çalışmalarına şahit olduk. Son olarak ilçemize gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, ‘Keşke daha az il olsa’ söylemiyle, hükümetin konuyla ilgili tavrını net olarak ortaya koymuştur. Ancak bizleri üzen, Belediye Meclisimizde Meclis üyelerimizin önergesi karşısında il olma çalışmalarına destek vereceğini ifade eden Belediye Başkanımızın bu konuyu kendisine dert edinmemesidir. Medyadan takip ettiğimiz kadarıyla Genel Başkan Yardımcılarının ifadesi karşısında, AK Parti İlçe Başkanının, Belediye Başkanının ve AK Partili Belediye Meclis üyelerinin sessiz kalmaları, samimiyetsizliklerinin bir göstergesidir” diye konuştu.
İL OLMA HAKKI VERİLMEYECEK ANLAMINA MI GELİYOR?
AK Parti Genel Başkan Yardımcı Reha Denemeç’in, “Keşke daha az il olsa” ifadelerini de değerlendiren Urgun, “Bundan sonra bir daha hiçbir yere il olma hakkı verilmeyecek anlamına mı geliyor? Daha önce taşıdığı özellikler bakımından İnegöl’den daha alt statüdeki ilçeleri il yapmanın bedelini İnegöl olarak biz mi ödeyeceğiz? Ancak AK Parti istemese de, sizler kafanızda bu konuyu bitirmiş olsanız da, bizler İnegöl ilçe halkı, ilçemizdeki siyasi oluşumlar, İnegöl’deki sivil toplum kuruluşları ve son yerel seçimlerde yüzde 29 oy alarak ve eline geçen her fırsatta İnegöl’e verdiği değeri ortaya koyan Milli Görüş camiası olarak, İnegöl’ümüzün İl olarak hak ettiği yerlere ulaşabilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim