Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu´nun Çamlıca Köyüne gerçekleştirdiği ziyarette, köy sakinlerinin istek ve talepleri üzerine harekete geçen İnegöl Belediyesi, Belediye Meclisi kararı ile Çamlıca köyüne yeni bir park kazandırıyor.  

İnegöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına devam ettiği park uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Amacımız, yapmış olduğumuz katkı ve destekler ile iki ilçenin arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek ve aynı zamanda hayata geçireceğimiz böyle güzel proje ile iki güzel şehrin insanları arasında birlikteliğin ve beraberliğin artmasına vesile olabilmek” dedi.

DOMANİÇE UZANAN KARDEŞLİK ELİ

Domaniç´e uzanan kardeşlik eliyle iki şehrin birbirine daha da yaklaşacağını belirten Kansu, “Şehrimizde bildiğiniz üzere epey sayıda Domaniçli vatandaşımız yaşıyor. İlçemizde ikamet eden Domaniçlilerin bir kısmı da Çamlıca Köyü ile bağlantısı var. Bizde daha önce bir dizi ziyaret için Domaniç´e bağlı Çamlıca Köyüne gitmiştik. Ziyaretimizde köy sakinlerinin İnegöl´e olan sevgilerini her konuşmalarında dile getirmeleri bizleri ziyadesiyle mutlu ederken, İnegöl´de yaşayan akraba ve tanıdıklarının da dönem dönem buraya geldiklerini ve köy ile bağlantılarını hiçbir zaman koparmadıklarını bizlere belirttiler. Bu ziyarette köy sakinlerini bizlerden yeni bir park meydan ve çocuk oyun alanı talebinde bulunmuşlardı. Bizlerde, bağların güçlenmesi adına birlik ve beraberliğin artmasına vesile olacağını düşünerek, Belediye Başkanımız sayın Alinur Aktaş´ın direktifleriyle de hemen harekete geçerek belediye meclisinden çıkarılan bütçe ile buradaki çalışmalara start verdik” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN ARTMASINA VESİLE OLACAK

“Komşu olarak gördüğümüz Domaniç´te böyle güzel bir projenin hayata geçirilmesine bir nebzede olsa katkı ve destek olmuşsak ne mutlu bizlere” diyen Kansu, “Amacımız yapmış olduğumuz katkı ve destekler ile iki ilçenin arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek ve aynı zamanda hayata geçireceğimiz böyle güzel proje ile iki güzel şehrin insanları arasında birlikteliğin ve beraberliğin artmasına vesile olabilmek” dedi.

PROJENİN İÇERİĞİ

Domaniç´in Çamlıca Köyünde hayata geçirilecek park meydan ve çocuk oyun alanı hakkında da bilgi veren Kansu, “Söz konusu hazırlanan otopark düzenleme projesi çerçevesinde bin 650 metrekare alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında 110 metrekarelik çocuk oyun alanı, 960 metrekarelik yeşil alana ve 340 metrekarelik sert zemin yürüyüş alanı ve meydan bulunmaktadır. Mevcutta bulunan görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar korunacaktır. Yeşil alan çalışmasının dışında kalan yürüyüş yolu ve meydanlık alanda kaynak taşı döşemesi yapılacaktır. Domaniç Çamlıca Park düzenleme uygulamamız 2016 yılı Eylül ayı itibari ile başlamıştır. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 28 bin TL´dir” dedi.

Kansu, “Çalışmalarını yürüttüğümüz bu uygulama ile iki güzel şehrin insanları arasındaki birlikteliğin ve beraberliğin artacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu. ERDOĞAN GÜNDÜZ

Editör: TE Bilişim