İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) öncülüğünde, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası ve İnegöl Ziraat Odası tarafından Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yaşanan sel felaketinde zarar gören 70 haneye yardım kampanyası başlatıldı.
İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İMOS Başkanı Okan Güler, İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yaşanan sel felaketi sonucunda bölgede zarar gören 70 haneye yönelik yardım kampanyası başlattılar. İTSO’da düzenlenen basın toplantısında İnegöllü hayırsever esnaf ve işadamlarına destek çağrısında bulunuldu.


YARALAR SARILACAK
Toplantı esnasında bir konuşma yapan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Geçtiğimiz günlerde Düzce’nin Akçakoca ilçesinde ciddi bir sel felaketi yaşandı. Bölgedeki birçok köyümüz bu felaketten etkilendi. Olayın ardından Ziraat Odası Başkanımız Sezai Bey ve İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanımız Özcan Bey bölgeye giderek felaketin kalıntılarını yerinde gördüler. İnegöl Mobilyacıları olarak ülkemizde geçmişte yaşanan bu tür felaket ve olumsuz olaylara da duyarsız kalmadık. Gemlik depreminde ve Kemalpaşa yangın felaketi gibi olaylarda da bu duruşu gösterdik. İnegöllü mobilyacı ve esnaflarımız o bölgelere malzeme, nakit ve çeşitli desteklerde bulundular. Düzce felaketinden sonra da bölgeye bir yardım kampanyası düzenleme kararı aldık. Özellikle Sezai Başkanımız ve Özcan Başkanımız oraya gittikten sonra yardımımız netleşti. 3 köyde ciddi hasarla karşılaştık. Esmehanım, Uğurlu ve Dilaver köylerindeki evlerde ciddi oranda yıkımlar gerçekleştiğini gördük. Bu köylerimizde 70 haneye büyük oranda malzeme desteği verme kararı aldık. Koltuk, alet ve edevatlar ciddi zararlar görüldü. Bayram sonrasında İTSO, İnegöl Mobilyacılar Odamız, İMOS ve Ziraat Odası ile birlikte 70 hanemizin ihtiyaçlarını gidereceğiz. Bugün kampanyamızı başlatıyoruz. Tüm esnaflarımıza duyuru gerçekleştiriyoruz, Düzce sel felaketinden sonra köylerimizin yardıma ve desteğe ihtiyacı oluştu. Tüm esnaflarımızdan bu kampanyaya destek bekliyorum. İnegöl Mobilyacılar Odamız ve İMOS Derneğimiz kampanyayı organize edecekler. Yardımda bulunmak isteyen arkadaşlarımız İnegöl Mobilyacılar Odamız ya da İMOS Derneğimiz ile irtibata geçip desteklerini verebilirler. Sel felaketinde yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnegöl Mobilyası olarak, İnegöllü esnaf ve tüccarlar olarak sel felaketine yakalanan kardeşlerimizin yanındayız. Yardımlarımızı toplayarak oraya ulaştırmayı kendimize görev biliyoruz” dedi. 


FELAKETİN İÇ YÜZÜNE TANIKLIK ETTİK
İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Akçakoca Ziraat Odası Başkanı arkadaşımızla yaptığımız görüşmelerde bölgenin ciddi yaralar aldığını öğrendik.  Ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunduk. Oradaki durumu gördükten sonra Başkanlarımızla istişarelerde bulunduk ve felaketin iç yüzüne tanıklık ettik. Ciddi hasar oluşan 3 köyümüze çeşitli yardımlarda bulunma kararı aldık. Şimdi kampanyamız için çalışmalara başlıyoruz. Allah beterinden saklasın, ülkemize bir daha bu felaketleri göstermesin. Tüm esnaflarımızı ve işadamlarımızı desteğe bekliyoruz” şeklinde konuştu.


HAYIRSEVER VATANDAŞLARIMIZA İNANIYORUZ
İMOS Başkanı Okan Güler, “Akçakoca’da can kayıplarının ve ciddi hasarların yaşandığı sel felaketinde bir nebze de olsa yaralara merhem olmak üzere bir kampanya başlatıyoruz. Başkanlarımızın bölgedeki incelemelerinde eksikler ve ihtiyaçlar tespit edildi. Bu noktada yaptığımız istişare toplantılarının ardından bir kampanya kararına vararak çalışmalarımıza start verdik. İnegöllü hayırsever esnaf ve işadamlarımızın geçmişte olduğu gibi bugün de mağduriyet yaşamış insanlarımızın yanlarında olacaklarına, acılarını paylaşacaklarına inanıyoruz. Tüm ilçemizi kampanyamıza destek vermeye bekliyoruz” diye konuştu.


“EVLER YAŞANAMAYACAK HALE GELMİŞ”
Son olarak konuşan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Yaşanan felaketin ardından Sezai Başkanımızla bölgeye giderek oradaki vatandaşlarımızla görüşmeler yaptık. Bölgede ciddi hasarların yaşandığı 3 köyümüzü ziyaret ederek zararları yerinde inceledik. Birçok evin yaşanamayacak hale döndüğünü gözlemledik. Ardından bir kampanya kararı alarak harekete geçtik. Çalışmalarımızı yaparak bölgedeki 70 hane için destek toplayacağız. Sonrasında ise desteklerimizi bölgedeki köylerimize ulaştırarak yaraları sarmaya çalışacağız. Tüm hayırsever vatandaşlarımızı kampanyaya yardıma bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim