Koronavirüs sürecinde en çok ihtiyaç duyulan maske konusunda örnek bir çalışma ortaya koyarak seri üretimini sürdüren İnegöl Belediyesi, gönül coğrafyası içindeki kardeş şehirlerden Kosova'ya bağlı Mitroviça şehri ve Adıgey Cumhuriyeti’nin Tahtamukay şehrine ‘on bin’ adet maske desteğinde bulundu.

Koronavirüs sürecinde yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren İnegöl Belediyesi, vatandaşların maske ihtiyacını giderebilmesi adına Belediye Başkanı Alper Taban’ın öncülüğünde İnegöl Belediyesi El Sanatlar Merkezi’nde(İNESMEK) maske üretim seferberliği başlatıldı.  Başlatılan maske seferberliğinde bu güne kadar yaklaşık 3 milyon maske üretildi. Üretilen maskeler oluşturulan dağıtım noktalarından ilçedeki vatandaşlara ulaştırılırken, kardeş şehirler olan Kosova'ya bağlı Mitroviça şehri ve Adıgey Cumhuriyeti’nin Tahtamukay şehrine on bin maske gönderildi.

GÖNÜL COĞRAFYASINA YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Pandemi süreci başlangıcından bu yana insan sağlığını önemseyen çalışmaları bir bir hayata geçiren İnegöl Belediyesi, kardeş şehirlere maske desteği verirken Belediye Başkanı Alper Taban ise gönül coğrafyasındaki kardeş şehirlere yardımların devam ettiğini bildirdi.

BAŞKAN TABAN’A TEŞEKKÜR

Mitroviça Belediye Başkanı Agim Baktiri ve Tahtamukay Belediye Başkanı Ali Neujrok, gönderilen maskelerin şehirlerine ulaştığını belirterek dayanışma örneği sergileyen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim