Kurulduğu günden beri önemli çalışmalara imza atan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği, hayata geçirmeyi düşündüğü projeler için Ankara’ya adeta çıkarma yaptı. Dernek Başkanı Turgay Yazıcı, “Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği olarak, İshak Paşa’nın Selanik’te yaptırdığı Alaca İmaret Camiinin restore edilerek yeniden o eski ihtişamına geri dönmesini arzulamaktayız. Ayrıca hayata geçirilecek bu proje ile İnegöl - Selanik arasında bir gönül köprüsü kurmayı amaçlıyoruz. Selanik’teki Alaca İmaret Caminin içler acısı halinden kurtulması ve ivedilikle restorasyonun yapılması adına Ankara’da önemli görüşmeler yaptık. Amacımız İnegöl ile Selanik arasında gönül köprüsü kurmaktır” şeklinde konuştu.

ABDÜLHAMİD DERNEĞİNDEN ANKARA ÇIKARTMASI

Dernek Başkanı Turgay Yazıcı ve dernek yöneticileri sırasıyla Cumhurbaşkanı Baş danışmanı ve Yerel yönetimler politika kurulu üyesi Oktay Saral, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Özel Kalem Müdürü Muhsin Çelik ile Tika Diş İlişkiler Başkan Yardımcısı Uğur Tanyeli’yi ziyaret etti. Ziyaretlerde Sultan Abdülhamid Han için stratejik önem arz eden projelerin günümüze yansımaları konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

İLK GÖRÜŞME KÜLLİYEDE GERÇEKLEŞTİ

Dernek yöneticileri ilk ziyareti Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yaptı. Cumhurbaşkanı Baş danışmanı ve Yerel yönetimler politika kurulu üyesi Oktay Saral, Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkan ve yöneticilerini Külliyede konuk etti.

SELAMLARI İLETMEYİ UNUTMADILAR

Külliyede gerçekleşen kabulde Saral, dernek yöneticileri ile samimi havada geçen bir görüşme yaptı. Dernek yöneticileri, Oktay Saral’a, İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile tüm ilçe halkının selamlarını ilettiler.

SARAL’DAN ABDÜLHAMİD DERNEĞİNE ÖVGÜ

Dernek yöneticilerine ilgi ve alaka gösteren Saral, Ulu hakan II.Abdülhamid Han’ın genç nesle en güzel şekilde anlatılması için başlatılan bu harekete can-ı gönülden destek olacaklarının altını çizdi. Saral konuşmasında, Dernek Başkanı Turgay Yazıcı ve arkadaşlarının başlattığı bu oluşumun örnek alınması gerektiğini düşünüyorum. Bugün benimle paylaştıkları projeler gerçekten olağanüstü derecede önem arz eden konular. Kendilerine her konuda katkı ve destek olmaya hazırız. Bu oluşuma başta İnegöl olmak üzere tüm Türkiye’nin sahip çıkmasını arzuluyorum. II.Abdülhamid Han’ın her yönüyle anlatılması için oluşturulan bu derneğin güzel işlere imza atacağına yürekten inanıyorum” dedi.     

CUMHURBAŞKANINA DOSYA SUNDULAR

Dernek yöneticileri ziyarette ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırılması adına bir dosya da sunarken, Cumhurbaşkanına iletilmesi için tüm İnegöllüler adına Fatih Sultan Mehmet’i tasvir eden bir porte de takdim ettiler.

TİKA ZİYARET EDİLDİ

Dernek Yöneticilerinin Ankara’daki sonraki adresi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı(TİKA) oldu. Burada (TİKA) Özel Kalem Müdürü Muhsin Çelik ile Tika Diş İlişkiler Başkan Yardımcısı Uğur Tanyeli ziyaret edildi. Ziyaretlerde Sultan Abdülhamid Han için stratejik önem arz eden projelerin günümüze yansımaları konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇECEK

Tika ziyaretinde Selanik, Filistin, İrlanda ve Japonya’da yapılması düşünülen projeler masaya yatırıldı. Tika ve dernek yöneticilerinin Türkiye’nin dış ilişkilerine olumlu yansımaları olacak projelerin hayata geçirilmesi konusunda gerekli adımların atılması hususunda fikir birliğine varıldı. Ziyaret sonunda dernek yöneticileri tarafından Tika yöneticilerine günün anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.

ZİYARETLER OLUMLU GEÇTİ

Ankara’da gerçekleşen önemli ziyaretler hakkında konuşan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, “Tarihi değerlerimizi koruma, yaşatma ve bugünden geleceğe taşıma düsturuyla hareket edinen derneğimiz, önemli projelerin hayata geçirilmesi adına Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretler olumlu geçti. Samimi havada geçen ziyaretlerde derneğimizin faaliyet alanlarını anlatırken, bundan sonra yapmayı düşündüğümüz projeleri de gerekli mercileri sunma fırsatımız oldu. Özellikle İshakpaşa tarafından İnegöl’de yaptırılan külliyenin bir ikizi olan Selanik’teki Alaca İmaret Caminin içler acısı halinden kurtulması ve ivedilikle restorasyonun yapılması adına Ankara’da önemli görüşmeler yaptık. Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği olarak, İshak Paşa’nın Selanik’te yaptırdığı Alaca İmaret Camiinin restore edilerek yeniden o eski ihtişamına geri dönmesini arzulamaktayız. Amacımız hayata geçirilecek bu proje ile İnegöl ile Selanik arasında gönül köprüsü kurmaktır” şeklinde konuştu.

Önemli projeleri bir bir hayata geçireceklerini belirten Yazıcı, “İrlanda, Japonya ve Filistin’i kapsayacak önemli projelere imza atmaya hazırız. ‘3 Kıtadan Cennete Gidenler’ adlı şehitlerimizi bir kez daha yad edeceğimiz bir projenin üzerinde çalışıyoruz. Hayata geçireceğimiz bu projeler ile Türkiye’nin bölgesinde ve dünya konjektöründe ne kadar önemli bir devlet olduğunu herkese göstermenin gayreti içerisindeyiz. Herkesi dernek çatısı altına beklediğimizi buradan bir kez daha belirtir, bir ve beraber olarak yolumuza hep birlikte devam etmek dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Editör: TE Bilişim