İnegöl’de Ağaç İşleri Mobilya İhtisas OSB’de yatırımcı talebini karşılamak için 200 parsellik yeni etap açıldı. Bugüne kadar 700 başvuru yapılan etapta 200 yeni fabrikanın kurulması bekleniyor.

İhracat rakamları ile dikkatleri üzerine çeken İnegöl’de, üreticiler yatırım yapmak için gözlerini Ağaç İşleri Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne çevirdi.

Ağaç İşleri Mobilya İhtisas OSB’de yatırımcı talebini karşılamak için 200 parsellik yeni etap açıldı. Açılan bu 200 parsele ise 700 başvuru oldu.

KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kaymakam Eren Arslan, Kamulaştırma çalışmalarının sürdüğü OSB’’nin 2. etabında 200 parsel olacağını belirten Arslan, bu etapta 200 yeni fabrikanın kurulmasını beklediklerini kaydetti.

KURA İLE BELİRLENECEK

Kaymakam Arslan 700 başvuru aldıklarını belirterek “2022 yılı içerisinde yatırımcılarımıza yer tahsislerine başlamayı planlıyoruz. Yoğun bir talep var. 200 parsel için açılan alana yaklaşık 700 başvuru aldık. OSB’mizin ilk etabında yatırıma hazır olan 12 parsel için de başvuru almaya başladık. Başvurusu uygun bulunan yatırımcılar arasında Noter huzurunda kura çekilişi yaparak hak sahipleri belirlenecek ve yer tahsisine başlanacak.”

200 YENİ FABRİKA İLE 20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Ağaç İşleri Mobilya İhtisas OSB fabrika sayısının 300’e çıkacağını belirten Arslan bu sayede 20 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim