AK Parti Bursa Milletvekili Av. Vildan Yılmaz Gürel, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile bir araya geldi. Ziyarette İnegöl’de ciddi yoğunluk ve talep olduğu halde ehliyet elektronik sınavlarının Bursa’da yapılmasının mağduriyet oluşturduğunu ileten Gürel, Bakan Selçuk’tan konunun çözümü ile alakalı söz aldı.

Kosova Eğitim Kurumları sahibi Devrim Kosova ile Erken Çocukluk Dönemi-Okul Öncesi Eğitim alanlarında yaptığı araştırmalar ve projelerle bilinen Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emre Bozdemir ile danışmanları, Gürel’e ziyaret eşlik etti. Görüşme sonrası Gürel, MEB tarafından hazırlanan eylem planında yer alan iki önemli maddenin pilot bölge olarak İnegöl’de gerçekleşeceği müjdesini verdi.

SÖZÜ ALDIK

AK Parti Bursa Milletvekili Av. Vildan Yılmaz Gürel, “Ziyaret ettiğimiz bakanlarımızın ilgi ve alakası bizleri memnun ediyor. Son olarak Milli Eğitim Bakanımızdan iki önemli proje için İnegöl’ü pilot bölge seçme sözü aldık. Ayrıca binlerce Adayı ilgilendiren bir müjdeyi de inşallah paylaşacağız. Çalışmalar tamamlandığında inşallah önümüzdeki yıl itibariyle ehliyet elektronik uygulama sınavı İnegöl’de yapılabilecek. Şimdilik bununla alakalı hazırlık çalışmaları bizzat Bakanlık tarafından yapılıyor” dedi.

Bakan Selçuk ile görüşmesinde eğitim ve sınav sistemi ile alakalı görüş alışverişinde bulunan Gürel, ikili öğretim veren eğitim kurumlarında ders giriş çıkış saatlerinde düzenleme, yeni sınav sistemi öncesi Kızılcahamam değerlendirmesinde görüşülen öneriler ve özel ya da hiperaktif olarak nitelendirilen çocukların eğitimi ile alakalı görüşlerini Bakan Selçuk’a birebir aktarırken, aynı zamanda son günlerde İnegöl’de sıkça konuşulan Yüksekokul ve mesleki eğitim veren fakültelerin kurulması noktasında destek istedi. İnegöl’de mobilya ve otomotiv sektörünün kalifiye eleman ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Gürel, bu noktada ihtiyaca yönelik yapılacak çalışmalarda MEB-YÖK tarafından atılacak adımları samimi olarak destekleyeceklerini ve takip edeceklerini söyledi. İnegöl’de ciddi yoğunluk ve talep olduğu halde ehliyet elektronik sınavlarının Bursa’da yapılmasının mağduriyet oluşturduğunu ileten Gürel, Bakan Selçuk’tan konunun çözümü ile alakalı söz aldı.

Gürel ile birlikte Bakan Selçuk’u ziyaret Öğretim Görevlisi Emre Bozdemir ise, okul öncesi eğitim müfredatının yenilenmesi, erken çocukluk dönemi tanımının Bakanlık tarafından yeniden gözden geçirilmesi, saha çalışmaları gibi konularla alakalı detaylı bir sunum yaptı.

Gürel’in desteğiyle pilot bölge olması için önerilen iki maddenin detayları önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak. Ancak gerek İnegöl’ün kozmopolit yapısı gerekse sahip olduğu avantajlar göz önüne alındığında farklı projelerin pilot bölgesi olması için gerekli girişimlerin yapılacağı da aktarıldı.

Görüşmede özel eğitim kurumlarının mevcut statüsü, müfredat ve sınav sisteminde yapılacak değişikliklerle alakalı öneriler dile getiren Kosova Eğitim Kurumları sahibi Devrim Kosova ise, Bakan Selçuk’un kabulünden duyduğu memnuniyeti paylaştı.

Bakan Selçuk ile önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelecek olan Vildan Yılmaz Gürel ve ekibi, projelerin detaylı hazırlanması için çalışmalara şimdiden başladı.

Editör: TE Bilişim