İNEGÖL’ÜN EĞİTİMDE GELİŞMESİ İÇİN BİZ DE DESTEK VERECEĞİZ

Önceki gün gerçekleşen ve İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcıları Sadullah Organ ve Hasan Özdemir, Yönetim kurulu üyeleri Sinan Unuak ile Salih Bakıcı’nın da katıldığı ziyarette konuşan İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım, “Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu bir değişiklikle, bizim tabirimizle eğitim camiasında ciddi bir deprem meydana geldi. Bu deprem de birçok İl ve İlçe müdürleri değişti. Bu doğrultuda İnegöl’ümüzün İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri de değişmiş oldu. Daha evvelden kendisini yakından tanıdığımız, icraatlarını, hizmetlerini bildiğimiz bir arkadaşımızın, bir tanıdığımızın İnegöl’de Milli Eğitim camiasının başına geçmesi bizleri mutlu etmiştir. En azından çalışma aşkını, şevkini, gayretini biliyoruz. İnegöl göç alarak gelişen ve büyüyen bir yer olduğu için buna paralel olarak ta gün geçtikçe sorunları büyüyor. Göç alan ve gelişen yerde mutlaka sorunlar olacaktır. Milli Eğitim camiası yaklaşık 50 bin öğrencisi olan büyük bir camia. Bu camiada çeşitli sorunlar olacaktır. Ama ben yürekten inanıyorum ki, bu sorunların üstesinden sayın Fatih Bilican gelecektir. Çünkü, geçmişteki çalışmalarını biliyoruz. Ben yeni görevinde başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun. Biz de basın mensubu olarak her zaman Fatih beyin yanında, İnegöl’ün eğitimde gelişmesi için göstereceği çalışmaların yanında gayretle destek vereceğimizi bilmesini istiyorum” dedi.

İNEGÖL’ÜMÜZDE 50 BİN ÖĞRENCİ MEVCUT

Ziyaretten dolayı teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Öncelikle başta Mehmet Hanefi Yıldırım bey olmak üzere Yönetim Kurulu Üyelerine, basın mensuplarına hoş geldiniz diyorum. Bu nazik davranışınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ben her zaman söylerim; bizim İnegöl’deki basınımız gerçekten çok duyarlı. Hizmetleri yakından takip ediyor. Dolayısıyla yapılan bütün işleri, daha da iyi olsun diye art niyet olmadan halkımıza iletmeye çalışıyor. Bu da gerçekten güzel bir özellik. Ben değişik yerlerde çalıştım. Buradaki basının hassasiyeti daha önde. Ayrıca yapmış olduğunuz nezaket ziyareti bizim için şeref ve cesaret verici bir olay. Sizin de söylediğiniz gibi İnegöl’ümüzde 50 bin öğrenci mevcut. 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle yeni açılan liselerimiz var. Bugün itibariyle İnegöl’ümüzde 22 tane lisemiz var. Biliyorsunuz Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusundaki liselerimiz de eğitime başlıyor. Spor Lisesinin dün ikinci elemelerini yaptık. Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’in bu konuda çok büyük gayretleri oldu. Valimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, basın mensupları bu konuda oldukça duyarlı. Çok güzel bir koordine var. Yani eğitimin daha ilerilere gitmesi için, Türkiye genelinde bir gayret var ama İnegöl’ümüzün artısı devlet yatırımlarının yanında hayırseverlerimizde çok. Ve sizin gibi bu işi canı gönülden destekleyen basın mensuplarımız var. Bu 22 lisemizin yanında bir de dönüştürülen ayrıca 2 lisemiz de var. Bunları da sayarken şuan da 24 lisemiz var. Bu dönüşümden dolayı yani 4+4+4 diye nitelendirdiğimiz İlkokul, Ortaokul ve Lise sayımız 100’ün üzerinde. Daha dönüşümü tamamlanmayan okullarımız var. Bunlar da önümüzdeki yıllarda tamamlanacaktır” diye konuştu.

MEHMET BAŞTÜRK GERÇEKTEN GAYRETLİ BİR İNSANDI

İnegöl’de daha önce okul müdürü olarak 4 yıl çalıştığını hatırlatan Bilican, “4 yıl öncesinde burada 5 yıl kadar bir okulda çalışmalarım vardı. Biz de inşallah Rabbim bize vereceği güçle, kuvvetle, gayretle ve sizlerin manevi destekleriyle, buradaki büyüklerimizin, yetkililerimizin ve de hayırseverlerimizin, kurum ve kuruluşlarımızın destekleriyle ‘bu İnegöl eğitimini daha ilerilere nasıl götürebiliriz’ onun gayreti içerisinde olacağız. Bizden önceki müdürümüz Mehmet Baştürk, benim ağabeyim. Ben her zaman kendisine saygı duyarım. Gerçekten gayretli bir insandı. O ekibiyle birlikte bir yerlere getirdi. Biliyorsunuz bir de bu işler ekip işi. Yani bir müdürle olmaz. Burada daha önce çalışıp, tayini çıkan Şube Müdürü arkadaşlarımız, diğer personelimiz şefinden memuruna yine aynı şekilde yeni gelen arkadaşlarımızla beraber bir ekip olarak inşallah İnegöl eğitimini daha da ilerlere nasıl taşıyabiliriz? Onun mücadelesini vereceğiz” ifadelerinde bulundu.

MESLEKİ EĞİTİM KAMPUSUNUN TAŞIMA SORUNU VAR

Bu yıl bizi belki eğitimde en fazla zorlayacak Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusundaki, eğitim öğretim olacak. Çünkü oranın taşıma sıkıntısı var. Geçen sene Bakanlığa taşıma kapsamına alınmasıyla ilgili yazılar yazıldı. Ve benim de yazdığım yazılar var. 2 defa yazdım, çok uğraştık. Sağ olsun Milletvekilimizde çok uğraştı. Ama dün Bakanlıktan gelen yazı yine ret. Yani orası şehir merkezinde sayıldığı için taşıma kapsamına alınmıyor. Tabi bu yıl orada yaklaşık bin 500 tane öğrenci eğitim görecek. Bu her yıl bir bu kadar katlanarak gidecek. 3-4 yıl içerisinde 7-8 bine çıkacak. Bunu tabi yetkililerimizle oturup görüşeceğiz. Bu sorun nasıl çözülür? Çünkü netice itibariyle ilçemize10 kilometremesafede. Bizi belki en fazla yoracak bu gözüküyor. Bunun haricinde diğer yapılan okullarımız var. İnegöl Anadolu Lisesi için Kozluca yaya altgeçidi mevkiinde, Ahıskalı hayırsever işadamı tarafından yaptırılan Naire Çikayeva İnegöl Anadolu Lisesi bitirmiştir. Teslim edilme aşamasındadır. Çok güzel, mükemmel bir bina yapmıştır. Diğer yapımı devam eden okullarımız var. İhale aşamasında olan okullarımız var. Tabi her bir okul demek, donatımıyla, malzemesiyle, personeliyle ihtiyaç demek. Aynı şekilde Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda 6 tane lisemiz, bir tane anaokulumuz var. Orada 3 tane pansiyonumuz var. Atölyeler, laboratuvarlar, spor salonu derken 27 tane binamız var. Bunların güvenliğidir, hizmetlidir, personelidir, orada çok ciddi çalışmaya ihtiyaç var. Biliyorsunuz seçim dolayısıyla bir yoğunluk var. Seçimlerden sonra başta Milletvekilimiz olmak üzere tüm yetkililerimizle birlikte gayretlerle bir çok konunun aşılacağı kanaatindeyim” dedi.

HER YENİLİKTE BİR RAHMET, GÜZELLİK VARDIR

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, İnegöl’de herhangi bir fark gözetmeksizin, ayrım yapmaksızın hizmet vereceklerini belirten Fatih Bilican, “Ben Kars İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Kars İmam Hatip Lisesinde okurken, Mehmet Hanefi Yıldırım ağabeyin rahmetli babasının orada meşhur oteli vardır. Allah o günleri bir daha yaşatmasın, 1980 öncesi Türkiye sıkıntılı süreçler yaşadı. Ağabeyimin oteli, mekanı bir nevi sığınak yeriydi. Yani biz biraz böyle mütedeyyin insanlar sıkıştığında müracaat edip, kendine siper alacağı yerdi. Ben o günleri iyi hatırlarım. Dolayısıyla babasına da rahmet diliyorum. Ağabeyim Milli Eğitimde deprem dedi. Bu basın mensuplarının ifadeleri. Biz deprem demiyoruz da bir yenilenme diyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı son özellikle 3 yıl içerisinde Milli Eğitimde kapsamlı bir değişikliğe gitti. Bu Bakanlığımızın, hükümetimizin takdiri. Bu şu demek değildir; birini bir görevden alıp başka bir yere götürürse, o beğenilmeyen, istenmeyen adam demektir ama bilmiyoruz Bakanlığımızın takdiri hani her yenilikte bir rahmet, güzellik vardır. Tebdili mekanda ferahlık vardır mantığıyla. Mehmet Baştürk müdürümüzün  başarısızlığından değil, 12 yıl burada dolu dolu hizmet etmiş. Herkese de bu nasip olmaz. Belki Bakanlığımız uzun süre bir yerde görev yapanları, başka yerlerde daha güzel hizmetlere vesile olsun diye değerlendirmiştir. Bizi de bu göreve layık görenlere ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah biz de bu teveccühü boşa çıkartmayız. Dediğim gibi bu bir bütün. İnegöl hepimizin. İnegöl’de herhangi bir fark gözetmeksizin, ayrım yapmaksızın, bu insanlar bizim. Milli eğitimiyle, diğer hizmetleriyle hep beraber el birliği içerisinde hizmet edeceğiz. Bu hizmetlerde de sizleri her zaman yanımızda göreceğimizden ben eminim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim