Hakkari Şemdinli´de operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleriyle PKK´lı teröristler arasında çıkan çatışma da şehit olan İnegöllü Uzman Çavuş´un evine ateş düştü.

Ağır yaralanarak tedavi alınan ve 5 gün sonra tedavi gördüğü Ankara GATA´da şehit olan 26 yaşındaki Yavuz Mete´nin haberini alan yakınları, şehit evine akın etti.

Bursa´nın İnegöl ilçesi Mesudiye Mahallesi Bilgehan sokaktaki şehit evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

 

Şehidin babası Dursun ile annesi Durgül´ün ankara olmasından dolayı Şehit evinde taziyeleri kabul eden Necati Mete, “ Vatan sağ olsun” dedi.

İNŞALLAH BU İŞLER ÇÖZÜLÜR DE RAHAT UYKU UYUYABİLİRİZ

Yemek molasında yeğeninin bulunduğu bölüğe füze atışının isabet ettiğini aktaran şehidin amcası Necati Mete, “Çatışmada ağır yaralandı. Uçakla Gata´ya getirildi. Kalbi durmuş vaziyette geldiği hastanede tedaviye alındı. 5 gün sonucunda hayatını kaybetti. Gece saat 02.00´de şehit oldu. Ailenin ilk ve tek erkek çocuğuydu. Vatan sağ olsun. İnşallah bu işler çözülür de rahat uyku uyuyabiliriz.” Dedi.

Amca Mete, yeğeninin cenazesinin İnegöl İshakpaşa camiinde Cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Garnizon şehitliğine defnedileceğini duyurdu.

 

/resimler/2016-9/8/1457257693205.jpg

ŞEHİT EVİNE ZİYARETÇİ AKINI

Şehit olan İnegöllü Uzman Çavuş´un evine ziyaretçiler akın ediyor.

İnegöl Kaymakam Vekili Ziya Polat, beraberindeki İnegöl Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ve askeri personel ile şehit evini ziyaret ettiler.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Şehidin babası Dursun ile annesi Durgül´ün ankara olmasından dolayı Şehit evinde taziyeleri kabul eden Necati Mete, gözyaşlarını tutamadı. İnegöl Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz´ın sarılması üzerine şehidin amcası Necati Mete´nin göz yaşları sel oldu aktı.

Müftü vekili Ömer Faruk Atan tarafından şehit için dua edildi. İnegöl Kaymakam Vekili Ziya Polat, aileye başsağlığı dileyerek, cenaze töreni ile alakalı gereken talimatları verdi.

 

Editör: TE Bilişim