İnegöl Belediyesinin

“İnegöl Şiirleri” Kitabı Tanıtıldı

İnegöl Belediyesinin katkıları ile basımı yapılan 'İnegöl Şiirleri' kitabının galası gerçekleştirildi. İnegöllü 77 şairin 106 şiirinin yer aldığı  151 sayfalık 'İnegöl Şiirleri' kitabının tanıtım galası, önceki akşam saat 19.30'da Sani Konukoğlu Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Galaya, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Turgay Yel ve Gülhan Şahin, bazı Belediye Meclisi üyeleri, Müftü vekili Hasan Tanrıkulu, şairler ile davetliler katıldı.

ATATÜRK İNEGÖL'Ü 4 KEZ ZİYARET ETMİŞ

Galanın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cevat Akgün'ün kaleme aldığı 'Mısralarda İnegöl' şiirini okumasının ardından, "Şiirleri yazan güzel insanların seslerinden bu şiirleri dinlemek istedik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 1935 yılından bugüne, İnegöllü  77 şairimizin 106 şiirini bir araya getiren Turhan Şahin’e teşekkür ediyorum. Yaşadığımız şehrin kıymetini bilelim. Bu kitap da buna  vesile olsun. İnegöl gıpta edilecek bir kenttir. Osmanlı’ya başkentlik etmese de bereketli bir noktada, kuruluşa şahit olmuş önemli bir yerdir. Cumhuriyetin ilk yıllarında da önemli bir yer tutmuştur. Atatürk, İnegöl'ü 4 kez ziyaret etmiştir. Ticari açısından aktivitesini artırmış, hızlı gelişimle bir takım sıkıntılar olsa da, ben önemli bir zenginlik olduğunu düşünüyorum. Eğer Organize Sanayi olmasaydı, Bursa-Ankara karayolu üzerinde olmasaydık belki İnegöl bu derece büyümez 1 milyar dolar ticari hacme ulaşmazdı. Bugüne kadar bu şehre hizmet edenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra bizim işimiz bu şehre her şeyiyle sahip çıkmaktır” dedi.

HEPİMİZ BU ŞEHRE BİR ŞEYLER KATTIK

İnegöl’e, Kafkaslardan, Rumeli’den, Balkanlardan, Anadolu’nun farklı yerlerinden gelen herkesin bu şehre bir şeyler kattığını kaydeden Aktaş, "Ben bu şehre hizmet etmekten büyük gurur duyuyorum. İnegöl’ü ileriye götürebilir miyiz, şehre bir şeyler katabilir miyiz, İnegöllülük bilincini oluşturabilir miyiz, bunun derdindeyiz” diye konuştu.

İNEGÖL RESİMLERİ ŞİİR KİTABINDA

İnegöl’e sahip çıkıp, yeni nesle de bunu aktarmak gerektiğine dikkat çeken Aktaş, “Buradan bir teşekkür de İnegöl Fotoğraf Sanatçıları Derneği (İFSAD)’a etmek istiyorum. Onların İnegöl resimlerini de şiir kitabımızda kullandık. 1935’li yıllardan bugüne kadar İnegöl’ü anlatan şiirleri bir kitapçık içerisinde topladık. Fotoğraflarla da süslendi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şiir kitabının hayata geçirilmesi noktasında emekleri olan Turhan Şahin ise, "Şiirin sözlük tanımı, zengin sembollerle, ritimli sözlerle, seslerin uyumlu kullanmalarıyla ortaya çıkan edebi anlamın biçimi şeklindedir. Şiir yazma yeteneği olan, bu yeteneğini fark edip geliştirebilen insanların sayıları da oldukça azdır. Şiir yazabilen insanların azlığının yanında, şiirde kullanılan konularda oldukça kısıtlıdır. Çünkü, insanlar ancak çok önemsedikleri şeylerin şiirini yazma gereği duyarlar. Bu düşüncelerin ışığında, İnegöl'ümüz için yazılmış şiirleri araştırmaya başladım. Bir yılı aşkın yoğun bir çalışmanın ardından, ortaya çıkan İnegöl için yazılmış şiir sayıları ve kalitesinin beklentilerimin çok üzerinde olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Bu şiirleri yazan yüreği İnegöl sevgisi dolu şairlerimizin, bu şiirleri yıllar boyu yerel gazete ve dergilerde yayınlayan yerel gazete sahibi ve çalışanlarının, bu yerel gazete ve dergileri ilçe kütüphanemizde muhafaza eden kütüphane müdürü ve personelinin, böyle bir çalışmadan haberi olduğu anda 'biz bunu yayınlarız ve halka sunarız' diyerek beni cesaretlendiren Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'ın böyle bir kitabın oluşmasındaki payının benimkinden çok daha fazla olduğunu düşünüyor, herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

ŞAİRLER ŞİİRLERİNİ OKUDU

Konuşmaların ardından, şairler Mülkinaz Kaya, Mehmet Kasap, Ziyaettin Şimşek, Cevat Akgün, Esin Çelik, Furkan Özdemir, Mustafa Oral, Murat Göker, şiirlerini okudular.

Editör: TE Bilişim