1993 yılında kurulan


1993 yılında kurulan İnegöl Telsiz Radyo Amatörleri Derneği (İNTRAD), olağan genel kurulunu geçtiğimiz Cumartesi günü yaptı. İnegöl Fenerbahçeliler derneğinde yapılan kongreye, derneğin  20 üyesinden 14’ü katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İNTRAD Başkanı Şentürk Akyıldız, amaçlarının Amatör telsizciliği sevdirmek olduğunu belirterek, dernek üyelerinin de bu amaç doğrultusunda mücadele ettiğinin altını çizdi. İnegöl Telsiz Radyo Amatörleri Derneği olarak, İnegöl Acil Arama Derneği ile de birleşme protokolü gerçekleştireceklerini kaydeden Şentürk Akyıldız, dernek olarak Afet durumunda sağlıklı haberleşme ile beraber arama kurtarma faaliyetlerine de katılmayı, kendilerine vazife kabul ettiklerini söyledi.

Kütahya’nın Simav İlçesindeki depremin hemen ardından telsiz haberleşmesi ile depremin şiddetini öğrendiklerini de hatırlatan Şentürk Akyıldız, aşırı yoğunluktan dolayı telefonlar ile haberleşme imkanının bittiği anda, telsizlerle Kütahya ile haberleşme imkanı bulduklarını, bununda afet anında Telsiz haberleşmesinin önemini gösterdiğini söyledi.

Genel kurul toplantısında yapılan seçimler sonucunda, İnegöl Telsiz Radyo Amatörleri Derneği’nin 3. dönem Başkanlığına  Şentürk Akyıldız yeniden getirilirken, Başkan Yardımcılığına Yakup Uzer, Muhasipliğe İsmail Şahan, Sekreterliğe Zafer Akdağ,  üyeliğe ise İbadettin Uslu seçildi.  Derneğin Denetleme Kurulu ise, Yılmaz Şengün, Cemalettin Ardıç ve Burhan Güler’den oluştu.

 

Editör: TE Bilişim