27 Aralık’ta Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından Diaspora'nın özel liyakatli temsilcilerinin resmi ödül töreni düzenlendi. Törende İnegöl Kafkas Folklor ve Gürcü Kültür Derneği önceki dönem dernek başkanı ve Marmara Gürcü Dernekleri Federasyonu (MARGÜFED) Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, Gürcistan Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Davit Zalkaliani’n elinden ödülünü aldı.

Tiflis’te düzenlenen "Diaspora Ödülü 2021" ödül töreni Gürcistan Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Davit Zalkaliani tarafından açıldı.  Etkinliğe Gürcistan parlamentosu milletvekilleri, Büyükelçiler ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.

Diaspora Ödülü 2021’in amacı, yurtdışında yaşayan, ev sahibi ülkelerde profesyonel başarı elde etmiş ve ayrıca Gürcistan'ın gelişimine ve Gürcü imajının, Gürcü kültürünün, sporunun ve biliminin tanıtımına katkıda bulunan yurttaşlarını tanıtmak.

Türkiye’de faaliyet gösteren dernekler tarafından İnegöl Kafkas Folklor ve Gürcü Kültür Derneği önceki dönem dernek başkanı ve Marmara Gürcü Dernekleri Federasyonu (MARGÜFED) Başkanı Ömer Faruk Demirtaş aday gösterildi ve ödüle layık görüldü.

İnegöl Kafkas Folklor ve Gürcü Kültür Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Derneğimize ve kültürümüze katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyoruz” denildi.

Editör: TE Bilişim