Özellikle çocuklara yönelik olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerle eğlendirirken öğretmeyi hedefleyen İnegöl Belediyesi, bu hafta sonu “Ormanın Gücü” adlı çocuk oyununu İnegöllü miniklerle buluşturdu. Çocukları zevkli ve büyüleyici bir yolculuğa çıkaran “Ormanın Gücü” isimli çocuk oyununa, İnegöllü minik izleyiciler büyük ilgi gösterdi.

ÇOCUKLARIN HAYAL DÜNYASINA FARKLI BİR PENCEREDEN BAKILDI

Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen Ormanın Gücü çocuk tiyatro oyunu ile çocukların hayal dünyasına farklı bir pencereden bakıldı. Ormanın Gücü müzikli çocuk oyununun konusu ise şöyle; Küçük bir Fare olan Tüğkuyruk ve  arkadaşı Karınca Siyah Anten, içinde yaşadıkları ormanda  hayatlarının en güzel günlerini geçirmektedirler. Bu iki dostun yanına  gelen misafirlerin hepsi neşe içerisinde şarkılar söyler, oyunlar oynar ve daha sonra evlerine mutluluk içinde dönerlermiş. Bir gün ormandaki bütün ağaçlar birer birer hastalanmaya başlar. Durum o kadar çok kötüdür ki ormanın eski canlılığı ve neşesi kalmaz! Bu olayın nedenini araştırmak ve sorunu çözmek el betteki bizim iki kafadara kalmıştır. Acaba sorunu belli olan bu hastalığın sebebi neydi? O güne kadar ters giden bir şeyler var mıydı? Ağaçlar neden kurumaya başlamıştı ve ormanda yaşayan diğer hayvanlar neden ormanı guruplar halinde terk ediyorlardı? Güneş  her yeri eskisinden daha çok ısıtıyordu, yağmurlarda kesilmişti ve  bu güzel ormanı derin bir sessizlik kaplamıştı. Bütün bu olanlardan habersiz ormana gelen küçük bir meşe tohumunun anlattıklarıyla orman tekrar eski devasa gücüne kavuşacak ve her şey yine eskisi gibi renkli ve güzel olacaktır. Bu soruna çözüm aramak için yola çıkan Tüğkuyruk ve Karınca Siyah Anten ‘de bir daha böyle bir olay olmaması için  artık işleri çok sıkı tutacaklardır.

Hayatı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmelerine yardımcı olan bu güzel aktiviteyi izleyen çocuklar bol kahkahalı ve eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar. Sahnelenen çocuk tiyatrosu sonrası veliler çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür ettiler.

“GELECEĞİN ÇOCUKLARI” MÜZİKLİ ÇOCUK OYUNU

İnegöl Belediyesi, çocuk tiyatro oyunları ile İnegöllü çocukların karşısına çıkmaya devam edecek. Bu kapsamda Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde 27 Ocak Cumartesi günü “Geleceğin Çocukları” müzikli çocuk oyunu sahne alacak. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim