İnegöl Belediyesi´nin her Cumartesi İnegöllü çocuklar için düzenlediği tiyatro oyunlarında bu hafta Tiyatral Sanatlar Akademisi Vakfı tarafından sahnelenen ‘Asım Dede ile Zamanda Yolculuk´ adlı oyun vardı. Geçmişin izinden macera dolu bir hikayenin paylaşıldığı oyunda İnegöllü çocuklar eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini yaşadılar.

TİYATRO OYUNUNUN KONUSU

Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen “Asım Dede ile Zamanda Yolculuk” çocuk tiyatro oyununun konusu ise şöyle; Şeyma, Ziya ve Eren, son zamanlarda en büyük arzuları zaman makinesiyle yolculuk etmek olan üç kafadardır. O güne dek üzerinde çalıştıkları her fikir ve kendilerince yaptıkları her girişim başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Ayrıca Ziya, kendi soy ağacı üzerinde çalışmaktadır ve büyük dedesi hakkında bir türlü bilgi edinemez. Bu açığı kapatmak amacıyla üç arkadaş bir gün Ziya´nın öncülüğünde zaman makinesi ile yeni bir deneme yapar. Fakat zamandaki sapma nedeniyle makine onları bambaşka bir tarihe ve yere götürür. Çocuklar kendilerini 14. yüzyılın Endülüs´ünde bulur ve olaylar hızla gelişir.

Tarihin izinden yola çıkarak macera dolu bir eğlencenin doyumsuz bir tarifinin yapıldığı oyunda çalışmanın, paylaşmanın ve sevginin önemine değinilirken, İnegöllü minikler farkındalık ortaya koyan böylesi güzel bir etkinliğin içerisinde olmaktan dolayı çok mutlu oldular.

Hayatı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmelerine yardımcı olan bu güzel aktiviteyi izleyen çocuklar bol kahkahalı ve eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar. Sahnelenen çocuk tiyatrosu sonrası veliler çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür ettiler.

MART AYI DOP DOLU GEÇECEK

İnegöl Belediyesi, çocuk tiyatro oyunları ile Mart ayı içerisinde İnegöllü çocukların karşısına çıkmaya devam edecek. Bu kapsamda Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde 17 Mart Cumartesi günü “Sinco Akıllı Sincap”, 24 Mart Cumartesi günü, “Aksi İhtiyar” ve 31 Mart Cumartesi günü ise ‘Küçük Kurbağa Küçük Kurbağa Kuyruğun Nerede´ adlı çocuk tiyatro oyunları sahne alacak.

 

Editör: TE Bilişim