İnegöl İHH, yangın bölgesine 5 kişilik acil yardım ve arama kurtarma ekibi gönderdi. Ekipler, bölgeye ulaşırken; söndürme ve tahliye faaliyetine başladı.

İHH Başkanı İlhan Tatlı, yaptığı açıklamada; “Antalya’nın Manavgat ilçesinde ve ardından en az 30 farklı şehirde başlayan yangınlara müdahaleler devam ediyor. Yangınların başladığı ilk andan itibaren ihh olarak acil yardım, arama kurtarma ekiplerimiz ile çalışmalara devam ediyoruz. Gezici aşevimiz bölgede İhtiyaç sahipleri ve çalışan ekiplere sıcak yemek dağıtımı yapıyor. Ekiplerimiz tahliye edilmesi gereken vatandaşlara ulaşarak güvenli bölgelere ulaşmalarına destek oluyor. Hali hazırda 100 söndürme ve soğutma görevlisi, 87 tahliye görevlisi, 20 koordinasyon görevlisi, 1 mobil aşevi, 7.600 kişilik sıcak yemek ve 27 görevli araçla orman yangınlarıyla mücadeleye destek olmaya devam ediyoruz.”

“Şimdiye kadar kendi bölgemizde nöbette bekliyorduk. Yangınlar uzayınca 5 kişilik bir ekibi gönderdik. İkinci, üçüncü ve dördüncü ekiplerimiz ise bölgemizde olma ihtimaline karşılık hazır kıta beklemektedir. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın bize ihtiyacı var.  Destek olun, zor zamanlarda ellerinden tutalım. Bu ateşi, Türkiye olarak, hep birlikte söndüreceğimize inanıyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim