İnegöl Hayvan Pazarında kotraları kiralayan tüccar ile İnegöllü hayvan yetiştiricileri arasında yaşanan yer sıkıntıları konusuna İnegöl Belediyesi Alper Taban el alttı.
İnegöl’e bağlı kırsal mahallelerde hayvan yetiştiriciliği yapan İnegöllü çiftçiler, İnegöl Hayvan Pazarından kurbanlık satışı yapamadıklarını için mağdur olduklarını ifade etmesinin ardından İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban devreye girdi.
Belediye meclisinde gündeme gelen konu sonrası açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “İhale ile yer alanlar var, beraberinde ilçe halkımızın hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan vatandaşlarımızın pazara girmesinde bir engel yok.  Onlar gösterilen alanda hayvanlarının satışını yapacaklar, diğer vatandaşlar kendi yerlerinde satış yapacaklar. Kesinlikle ilçe halkımızın beraberinde yer sahipleri de her ikisinin de aynı pazarda satış hakkı var.  Bununla alakalı da ilgili başkan yardımcımız da sürekli o bölgede. Vatandaşlarımızın rahat edebilmesi adına biz o bölgede kısmi iyileştirmeler de yaptık.” Dedi.


TAKİBATI YAPIYORUZ
Konuyu takip ettiklerini belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “Yeni hayvan pazarında daha modern bir yapıyı hayata geçireceğiz. Yeni hayvan pazarında bu yaşadığımız etkileşimleri minimize edeceğiz. Burada kesinlikle ne belediyemizin nede vatandaşımızın bir art niyeti olabilir. Burada 1-2 hayvanını vatandaşımız satacak, nihayetinde büyük bir tüccar değil. Bununla alakalı sıkıntılar yaşanması adına gerekli takibatı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim